|

ایران به اسرائیل حمله خواهد کرد ؟ | اعتراف نتانیاهو درباره ایران

گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت آمریکا به ایران و حزب‌الله پیامی ارسال کرده و از آن‌ها خواسته است که در حال حاضر حمله‌ای به اسرائیل انجام ندهند تا فرصتی بیشتر برای پایان دادن به جنگ فراهم شود.

سیاست ایران به اسرائیل حمله خواهد کرد ؟ | اعتراف نتانیاهو درباره ایران

پس از جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در منطقه «ضاحیه» بیروت که منجر به شهادت، سردار عباس نیلفروشان و تعدادی دیگر از فرماندهان مقاومت شد، موج جدیدی از فضاسازی‌ها درباره واکنش ایران به این اقدام تروریستی آغاز گردید. در این میان، رسانه‌های ضدانقلاب تلاش کردند اینگونه القا کنند که ایران در شرایط کنونی آمادگی لازم برای پاسخ به ترور شهید سیدحسن نصرالله را ندارد. همچنین گزارش‌هایی حاکی از این است که دولت آمریکا به ایران و حزب‌الله پیام داده و خواستار عدم حمله به اسرائیل شده است تا زمان بیشتری برای توقف جنگ فراهم شود.

القای تصویر «شکاف‌های داخلی در ایران برای پاسخ دادن به ترور شهدای مقاومت» و همچنین «دست خالی ایران» برای پاسخگویی به جنایت تروریستی صهیونیست‌ها ازجمله حربه‌هایی بوده که در دستورکار رسانه‌های عبری و ضدانقلاب قرار گرفت تا اینگونه القا کنند که «با توجه به اینکه ایران به ترور اسماعیل هنیه پاسخ نداد، به ترور سیدحسن نصرالله نیز واکنشی نشان نخواهد داد.»

دست ایران خالی است؟

این درحالی است که دلیل تأخیر ایران در پاسخ به ترور شهید هنیه در تهران هرچه باشد، به‌معنای «دست خالی تهران» برای تنبیه رژیم‌صهیونیستی نیست و از برنامه‌ریزی‌های راهبردی در این زمینه حکایت دارد. براین اساس هم بود که پس از به شهادت رسیدن رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، مقام‌های سیاسی و نظامی جمهوری‌اسلامی ضمن تأکید بر قطعی بودن «خونخواهی میهمان ایران» بر اقدام حساب شده و مؤثر در این زمینه تأکید کردند.

از سوی دیگر ادعای «دست خالی ایران» برای پاسخگویی به ترور دبیرکل حزب‌الله نیز حتی برای مقام‌های صهیونیست و غربی قابل‌قبول نیست؛ تا جایی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در جریان سخنرانی اخیر خود در مجمع‌عمومی سازمان ملل، ضمن اشاره به «اتحاد محورمقاومت»، تأکید کرد که این رژیم در حال جنگ در ۷جبهه است؛ اعترافی که نشان‌دهنده گرفتاری تل‌آویو در بن‌بست راهبردی ایجاد شده ازسوی جبهه مقاومت و با نقش‌آفرینی ایران است.

شکاف داخلی؛ دلیل تردید در پاسخگویی؟

طی روزهای اخیر و به‌دنبال ترور شهیدسیدحسن نصرالله، رسانه‌های ضدانقلاب این‌بار با دستورکار تازه‌ای به میدان آمدند و تلاش کردند اینگونه القا کنند که تحولات اخیر و چگونگی عکس‌العمل ایران به جنایات اخیر رژیم‌صهیونیستی سبب ایجاد شکاف‌هایی در سطوح مختلف تصمیم‌سازی در این حوزه شده‌است.

چنین ادعاهایی اما در شرایطی مطرح می‌شود که طی روزها و هفته‌های اخیر شاهد وحدت و همدلی در همه سطوح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در زمینه ضرورت دادن پاسخ قاطع و کوبنده به جنایت‌های رژیم صهیونیستی بوده‌ایم که در ادامه برخی از این موضع‌گیری‌ها را می‌خوانید.

مسعود پزشکیان

رئیس‌جمهور

ادامه وحشیگری‌های رژیم‌صهیونیستی برای ما قابل پذیرش نخواهد بود و بدون پاسخ هم نخواهد ماند. پاسخ قاطع به این نامردهای جنایت‌پیشه ضروری است.

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای

رئیس قوه قضاییه

دشمنان بدانند مکتب مقاومت و جهاد، با ترورها، سنگرشکن‌ها و جنگنده‌های کذایی از بین نمی‌رود و یقینا انتقام سخت شهدای والامقام محور مقاومت به‌دست مؤمنین از جنایتکاران صهیونیستی گرفته خواهد شد.

محمدباقر قالیباف

رئیس مجلس

با پیروزی جبهه مقاومت در جنگ اراده‌ها، خواهیم دید ارکان مختلف مقاومت با کمک جمهوری‌اسلامی به‌صورت یکپارچه و قدرتمندانه به رویارویی با رژیم ادامه خواهند داد و شکست این رژیم در میدان نبرد استمرار خواهد داشت.

امیر سیدعبدالرحیم موسوی

فرمانده‌کل ارتش

واکنش ایران و محور مقاومت به ترور شهید سیدحسن نصرالله: منتظر باشید.

عباس عراقچی

وزیر امورخارجه

آمریکا، شریک این جنایت است و مسلما خون شهدای این جنایت بی‌پاسخ نخواهد ماند و ما حتما در کنار لبنان خواهیم ایستاد.

ناصر کنعانی

سخنگوی وزارت امورخارجه

کسی که در برابر امنیت ملی ایران بایستد، پاسخ این اقدام‌های ماجراجویانه را دریافت می‌کند. ما شعار نمی‌دهیم، بلکه عمل می‌کنیم و دست و پای متجاوز را قطع خواهیم کرد.

علی شمخانی

مشاور سیاسی رهبرمعظم‌انقلاب

رژیم‌صهیونیستی و آمریکا با اشتباه محاسباتی خطرناک، دست به اقدام‌هایی زده‌اند که موجب تغییر اساسی در مجموعه معادلات امنیتی در غرب‌آسیا خواهد شد و نتایج خسارت‌بار این شرارت‌ها سریع‌تر از تصورشان، گریبانگیر آنان می‌شود.

احمد وحیدی

وزیر کشور دولت سیزدهم

جمهوری‌اسلامی ایران با همه قوا از حزب‌الله قهرمان و مقاومت اسلامی دفاع خواهد کرد و بر پیمان خود با مردم فلسطین و لبنان استوار است.

مجتبی یوسفی

عضو هیأت‌رئیسه مجلس

شهادت سیدحسن نصرالله با پاسخ کوبنده همراه خواهد بود و همگان بدانند مقاومت و حزب‌الله لبنان با قدرت و قوت بیشتر به‌کار خود ادامه می‌دهد.

عباس گلرو

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس

باید طیف متنوعی از اقدام‌ها در مبارزه با جنایات اخیر رژیم‌صهیونیستی در لبنان انجام شود و تصمیم‌گیری‌های لازم صورت خواهد گرفت.

سیدمحمدحسن ابوترابی

خطیب نمازجمعه تهران

دشمن زبون، فرسوده و رو به زوال صهیونیستی که از آغاز عملیات سهمگین طوفان‌الاقصی شکست‌های بزرگ را تجربه کرده است، باید در انتظار روزهای سخت و ضربات کوبنده‌تر باشد.

محمدجواد ظریف

معاون راهبردی رئیس‌جمهور

واکنش جمهوری‌اسلامی ایران به جنایت رژیم‌صهیونیستی در زمان مناسب صورت خواهد گرفت.

فداحسین مالکی

عضو کمیسیون امنیت‌ملی مجلس

جمهوری اسلامی ایران با بررسی فضای منطقه و شرایط میدان، تصمیمات جدی را اتخاد کرده و اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را بدون پاسخ نخواهد گذاشت./همشهری 

 واکنش ایران و حزب‌الله به حمله مرگبار اسرائیل چگونه خواهد بود؟

پس از فروکش کردن نسبی خبرهای مربوط به کشته شدن حسن نصرالله، رهبر شبه‌نظامیان حزب‌الله و مهمترین گروه نیابتیِ جمهوری اسلامی در خاورمیانه، این سوال مطرح شده که واکنش ایران، حزب‌الله و سایر گروه‌های نیابتی ایران در منطقه به حمله مرگبار اسرائیل به بیروت چگونه خواهد بود؟

ایران همچنان اسرائیل را تهدید می‌کند. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری ایران، روز شنبه هشدار داد که ترور نصرالله منجر به «نابودی» اسرائیل خواهد شد. گروهی از فرماندهان پیشین و فعلی سپاه پاسداران و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اسرائیل را به حمله تلافی‌جویانه تهدید می‌کنند.

این تهدیدها در شرایطی ادامه دارد که ایران هنوز تعهد پیشین خود مبنی بر پاسخ به ترور دو ماه پیش اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران، عمل نکرده است.

ژروم پلیستراندی، خبرنگار ارشد دفاعی شبکه بی‌اف‌ام‌تی‌وی (BFMTV) می‌گوید: «ایران هیچ وزن نظامی در برابر اسرائیل یا ایالات متحده ندارند. افزون بر این، شرایط پیچیده اجتماعی و اقتصادی کشور نیز اجازه رویارویی نظامی به این کشور نمی‌دهد.»

ژان پل شانیولا، رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات خاورمیانه و مدیترانه (iReMMO) هم می‌گوید: «حمله هوایی ایران به اسرائیل و کلید زدنِ جنگ با این کشور هم موجب افزایش مشکلات داخلی و هم موجب به خطر افتادن رژیم حاکم بر این کشور می‌شود. باید پذیرفت که رژیم ایران به ویژه با برخوردی که با زنان کرده و اصرار بر ادامه مشی اقتداگرایانه‌اش، منفور شده و همزمان، با مسائل عمده اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کند، پس به این دلایل، به نظر من ایران وارد رویارویی نظامی مستقیم با اسرائیل نمی‌شود.»

آقای شانیولا می‌افزاید: «به باور من، بنیامین نتانیاهو کاملا به آنچه که در ایران می‌گذرد، آگاه است و می‌داند که ایران تصمیم گرفته تا دخالت بیش از حد در تنش‌های منطقه نداشته باشد. آقای نتانیاهو فرد باهوشی است و می‌داند که در غرب به جز فرانسوی‌ها کسی از لزوم برقراری آتش‌بس جدی سخن نمی‌گوید و مخالف جدی حمله زمینی به لبنان که به نظر من قریب‌الوقوع است، نیست. او می‌داند که آزادی عمل دارد و در ایران هم پس از روی کار آمدن مسعود پزشکیان، جهت‌گیری‌های استراتژیک جمهوری اسلامی تغییر کرده، چنان که وزیر خارجه جدید بلافاصله از آمادگی برای احیای مذاکرات هسته‌ای با آمریکا سخن گفته است.»

ایران پنج ماه پیش گزینه حمله موشکی و پهپادی تلافی‌جویانه به اسرائیل را در پاسخ به کشته شدن فرمانده سپاه پاسداران در سوریه امتحان کرد، حمله‌ای که در بعد وسیعی توسط ائتلاف بین‌المللی و منطقه‌ای به رهبری آمریکا و اسرائیل خنثی شد و بیش از پیش دقت پایین موشک‌های ساخت این کشور را عیان کرد.

در چنین شرایطی است که علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در پی کشته شدن حسن نصرالله نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن سکوت در قبال «انتقام ایران» وعده داد که «ضربات جبهه مقاومت» به اسرائیل کوبنده‌تر خواهد شد.

رویکردی که لورن هاوبن، تحلیلگر ارشد امور خاورمیانه به آن باور دارد. او می‌گوید: «راه حل باقی مانده برای تهران این است که فعلا عقب‌نشینی کند تا حزب‌الله خود را بازسازی کند. ایران همچنین به زمان نیاز دارد تا بتواند شبه‌نظامیان شیعه در عراق و حوثی‌ها در یمن را دوباره سازماندهی کند.»

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

امل سعد، محقق لبنانی در دانشگاه کاردیف واقع در ولز نیز معتقد است: «حزب‌الله باید برای حفظ جایگاه خود و تقویت روحیه نیروهایش حمله اسرائیل را تلافی کند. در کنار این، حمله حزب‌الله می‌تواند فشار حملات اسرائیل را به بیروت و سرتاسر لبنان کاهش دهد.»

هایکو ویمن، کارشناس خارمیانه در گروه بین‌المللی بحران، هم بر این باور است که «اگر حزب‌الله در این مرحله با زرادخانه موشک‌های دوربرد خود پاسخی ندهد، به این نتیجه می‌رسیم که دیگر توانمندی سابق را ندارد.» او می‌افزاید: «پس یا شاهد واکنش بی‌سابقه حزب‌الله یا شکست کامل آن خواهیم بود.»

سام هلر، تحلیلگر بنیاد قرن، هم می‌گوید: «حزب‌الله اکنون با یک چالش وجودی مواجه شده است: عدم پاسخگویی از سوی آن، اسرائیل را به ادامه حملات خود علیه نیروها و زیرساخت‌های حزب‌الله تشویق می‌کند.»

او در پاسخ به این که چرا شاهد پاسخ جدی حزب‌الله به اسرائیل نیستیم، می‌افزاید: ««آنها واکنشی را که ما فکر می‌کردیم نشان ندادند، این می‌تواند دو دلیل داشته باشد، یا در مورد توانمندی نظامی خود بلوف زده و اغراق کرده بودند و یا این که اسرائیل موفق شده بخش قابل توجهی از توان نظامی آن را نابود کند که در هر صورت، جایگاه حزب‌الله خدشه‌دار می‌شود. چرا که دیگر قادر به محافظت از خود، نیروهایش و پایگاه‌هایش نیست.» /یورونیوز

کدخبر: 336325

ارسال نظر