|
کدخبر: 323636

سهمیه بندی سوخت/قیمت بنزین/یارانه سوخت

قیمت جدید بنزین و گازوئیل اعلام شد/مصرف سوخت اوج گرفت

قیمت بنزین در امارات از فوریه به بعد افزایش یافته است و این سومین ماه افزایش قیمت متوالی است. کمیته قیمت سوخت امارات، قیمت بنزین و گازوئیل را برای ماه آوریل ۲۰۲۴ اعلام کرد که از ابتدای این ماه میلادی اجرا شده است.

اقتصاد قیمت جدید  بنزین و گازوئیل اعلام شد/مصرف سوخت اوج گرفت

قیمت بنزین نوع سوپر ۹۸ در هر لیتر ۳.۱۵ درهم است، در حالی که قیمت بنزین نوع سوپر ۹۵ در ماه مارس ۳.۰۳ درهم بود. قیمت بنزین نوع سوپر ۹۵ در مقایسه با ماه گذشته که ۲.۹۲ درهم بود، در ماه آوریل ۳.۰۳ درهم است.

قیمت بنزین نوع E-Plus۹۱ که در ماه مارس به ازای هر لیتر ۲.۸۵ درهم بود، در آوریل برای هر لیتر ۲.۹۶ درهم است. همچنین، قیمت گازوئیل نیز ۳.۰۹ درهم به ازای هر لیتر است که در مقایسه با ۳.۱۶ درهم در ماه گذشته، افزایش یافته است.

قیمت بنزین و گازوئیل چگونه تعیین می‌شود؟

از سال ۲۰۱۵، قیمت سوخت در امارات مطابق با بازارهای بین‌المللی در حال حرکت است. قیمت‌ها توسط کمیته قیمت سوخت به ریاست معاون وزیر نیرو تعیین می‌شود. این کمیته شامل اعضای وزارتخانه‌های انرژی و دارایی و همچنین مدیران عامل توزیع Adnoc و شرکت ملی نفت امارات است.

از آن جایی که یارانه‌های سوخت باعث افزایش مصرف و صرفه جویی کمتر می شود، امارات متحده تصمیم گرفت قیمت بنزین را به قیمت نفت مرتبط کند تا مصرف سوخت را منطقی‌تر کرده و استفاده از حمل‌و‌نقل عمومی در بلندمدت را تشویق کند. همچنین برای استفاده از سوخت های جایگزین انگیزه ایجاد کند.

این کمیته هنگام تصمیم‌گیری در مورد قطعات سوخت، تنها به یک بازار جهانی متکی نیست. میانگین قیمت‌های جهانی و همچنین هزینه‌های عملیاتی شرکت‌های توزیع را در نظر می‌گیرد.

 مصرف بنزین در کشور به مقدار ۱۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر رسیده است، که نسبت به رقم مشابه در دوره پارسال (۱۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر)، یعنی یازده درصد رشد داشته است.

برپایه این گزارش، از ابتدای فروردین‌ماه امسال تا نهم فروردین به‌صورت میانگین روزانه ۱۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور مصرف شده است که این عدد در مقایسه با مدت مشابه پارسال (۱۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر)، هفت میلیون لیتر معادل ۶.۱ درصد افزایش یافته است.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با هشدار درباره روند افزایشی مصرف سوخت در کشور، از هم‌وطنان خواست با مدیریت مصرف سوخت و رعایت موارد مربوط به مصرف بهینه، کارکنان این شرکت را در سوخت‌رسانی مطلوب به هموطنان یاری کنند.

برپایه این گزارش، در روز ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ (آخرین روز پارسال)، بیش از ۱۵۲ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این عدد رکوردی بی‌سابقه‌ در مصرف بنزین سراسر کشور به‌شمار می‌آید.

در کشور ما، از سال ۱۳۹۸، سیستم سهمیه بندی بنزین معرفی شد. اصولاً، سهمیه بندی بنزین بر اساس تعداد افراد در خانوار و نوع خودروی آن‌ها تعیین می‌شود.

در  سهمیه بندی بنزین ، هر خانوار با دارا بودن کارت ملی می‌تواند در سامانه سهمیه‌بندی ثبت نام کرده و با توجه به تعداد اعضای خانوار و نوع خودروی خود سهمیه بندی بنزین خود را دریافت کند. سهمیه بندی بنزین  در ایران بر اساس چهار گروه خودرویی برای خودروهای داخلی و خارجی به صورت جداگانه انجام می‌شود. سهمیه مصرف بنزین هر خودرو در هر دوره یک ماهه تعیین می‌شود. 

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: میانگین مصرف روزانه بنزین به حدود ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است.

افزایش ۴.۶ درصدی میانگین مصرف روزانه بنزین نسبت به مدت مشابه پارسال

 آقای جلیل سالاری معاون وزیر نفت ­در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در گفت‌وگو با صداوسیما، درباره آخرین وضعیت تأمین سوخت در کشور گفت: در دوره سرد سال علاوه بر بخش حمل‌ونقل، باید سوخت مایع مورد نیاز نیروگاه‌ها را نیز تأمین می‌کردیم که سه میلیارد لیتر سوخت در حوزه نیروگاه‌ها مصرف شد و به موازات آن، تأمین بنزین برای سفرهای نوروزی را انجام دادیم.

وی افزود: مصرف ۱۵۹ میلیون لیتر بنزین که در ۲۹ اسفند ثبت شد، هشت میلیون لیتر نسبت به روز مشابه در سال قبل از آن افزایش داشت؛ در مجموع، حدود ۳۷۰ میلیون لیتر جا‌به‌جایی و توزیع فرآورده‌های نفتی بنزین و گازوئیل در اسفند صورت گرفت که ۲۴ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش نشان می‌دهد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه­ پلیس راهور میزان سفر‌ها در پنج روز ابتدایی امسال را ۱۳۹ میلیون تردد اعلام کرده، اضافه کرد: این تردد‌ها عمدتاً ثبت جاده‌ای شده که نشان می‌دهد، حمل‌ونقل عمومی در کشور فاقد ظرفیت و کارایی لازم است و از سوی دیگر، شرایط قیمتی حمل‌ونقل عمومی به شکلی است که مردم ترجیح می‌دهند از خودرو‌های شخصی استفاده کنند.

وی همچنین درباره سایر دلایل افزایش مصرف سوخت، اظهار کرد: خودرو‌های موجود در چرخه حمل‌ونقل، عمدتاً فرسوده هستند یا مصارف آن‌ها نسبت به استاندارد‌های جهانی بسیار بالاتر است. پایشی که در سامانه هوشمند سوخت انجام دادیم، نشان می‌دهد که روند مصرف سوخت خودرو‌های جدیدی که وارد چرخه می‌شوند، نسبت به سال گذشته افزایشی است.

آقای ­سالاری با تأکید بر این که باید توجه ویژه‌ای به بهینه‌سازی مصرف سوخت شود، ادامه داد: متنوع کردن سبد سوخت، اجرایی کردن سامانه پایش در حوزه گازوئیل که سال‌هاست انجام نشده، تمرکز بر استفاده از کارت‌های سوخت شخصی و جلوگیری از جابه‌جایی این کارت‌ها، از برنامه‌های مهم مدیریت مصرف در سال ۱۴۰۳ است.

وی تأکید کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ بحث استفاده از کارت‌های سوخت شخصی آمده و باید اجرا شود؛ همچنین بحث مدیریت مصرف سوخت و جلوگیری از قاچاق آن، از مسیر سیاست‌های غیرقیمتی در دستور کار و برنامه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ­قرار دارد.

معاون وزیر نفت­ در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی همچنین گفت: میانگین مصرف روزانه بنزین در ۶ روز ابتدایی امسال نزدیک به ۱۲۰ میلیون لیتر بوده که ۴.۶ درصد نسبت به سال گذشته که حدود ۱۱۵ میلیون لیتر مصرف داشتیم، افزایش یافته است.

وی افزود: به علت­ محدودیت‌­ چرخه حمل‌ونقل خودرو‌های سنگین و این که صرفاً خودرو‌های حامل کالا‌های اساسی اجازه تردد جاده‌ای دارند، ­مصرف گازوئیل بخش حمل‌ونقل در ایام سفر‌های نوروزی کاهش پیدا می‌کند که اکنون میانگین مصرف روزانه آن، از ۶۵ میلیون لیتری که قبل از این ایام بود، به حدود ۴۵ میلیون لیتر کاهش یافته است.

فرشاد جامع، کارشناس انرژی: اصل موضوع اختصاص سهمیه بنزین به نفر به جای خودرو بسیار عادلانه است، زیرا در شرایط فعلی تنها کسانی که خودرو دارند از یارانه بهره مند می‌شوند و کسانی که فاقد خودرو هستند، یارانه دریافت نمی‌کنند. از طرف دیگر، کسانی که امکانات بیشتری دارند و به جای یک خودرو از چند خودرو برخوردارند، بیشتر از یارانه بهره می‌برند.

 

منبع: تجارت نیوز
  • ناشناس ارسالی در

    قیمت بنزین در امارات از فوریه به بعد افزایش یافته است // اولا به شما چه مربوط است افزایش قیمت بنزین درامارات شما وکبل الرعایای منطقه هستید ثانیا بااین رجز خوانی ها نمی توانید قیمت بنزین را افزایش دهید ثالثا باید خجالت بکشید درآمد یک اماراتی حداقل ده برابر یک فرد ایرانی مظلوم وگرفتار دردست شما ها هست

  • ارج ارسالی در

    مصرف زیاد نشده مجید ماشین زیاد شده مملکتی می خواهد افزایش جمعیت داشته باشد نباید اینطوری نسبت به افزایش مصرف نظر دهد

  • ناشناس ارسالی در

    لطفا حقوق ها را درهمی پزداخت کنید

  • ناشناس ارسالی در

    شما هم فقط یاد دارین گرونی های کشور های دیگه رو تقلید کنید

  • مهدی ارسالی در

    قیمت بنزین در امارات چه ربطی به ایران داره
    اولا تورمی در آنجا وجود ندارد در ثانی حقوق دستمزد بسیار بالایی به اقشار پرداخت میشود و برای کارکنان ارزش قائل هستند .قیمت خودروی لوکس یک میلیارد تومان در آنجا و چهل میلیارد تومان در ایران تفاوت فقط در پلاک هست یک تکه آهن .
    تورم در ایران به صفر برسونید مالیات‌ها را از کارکنان نگیرید و حقوق دستمزد را بالا ببرید قیمت بنزین را بکنید صد هزار تومان .مگر مردم ولی نعمت نیستند ؟!؟!

  • سیدمحمدموسوی ارسالی در

    چرا فقط قیمت بنزین با امارات مقایسه میشه لطفا همه چیز ومقایسه کنید

  • علی ارسالی در

    سلام
    سیاست خوبی هست یکی اصلا وسیله ندارد
    یکی دیگه سه الی چهارتا دارد به کد ملی سوخت بدهید ، در ایران بنزین از آب ارزانتر هست

  • علی ارسالی در

    سلام
    پمپ بنزین‌ها چندین سال هست ش ده محل کاسبی بنزین هر یک از نیروهای پمپ بنزین پای دستگاه پنجاه عدد کارت سوخت اما نی در اختیار دارن این کار عادلانه نیست،م منون

  • ناشناس ارسالی در

    راحت زندگی کردن مردم امارات وبقیه ای دون یاروهم خوب چشماتونوبازکنید،درست ببینیداو نوقت پدرمردم کشورتونودربیاریددیگه جونمون وبه لبمون که هیچ ردشده به سرمون رسندید، بس دیگه تمومی نداره ۷۵میلیون جمعیت ازبوق صبح تاآخرشب سگ دوبزنیم درعوض ۱۰میلیون ح الشوببرند، خداازهیچ کدومتون نگذره امیدوا ریم ،شماهمه جوره ماروشرمنده ای زن وبچه ه ان کردیدخداشرمندتون کنه

  • اسدالله صادقی بلداجی ارسالی در

    اول حقوق و دستمزد را بجای *-*-- با ارز ح ساب کنید وبعد هم هزینه ها را با همان ارز

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها