چگونه یک سوله صنعتی مناسب برای کسب و کار خود انتخاب کنیم؟
سوله نوعی سازه فلزی از پیش ساخته شده است که معمولا با فولاد ساخته می شود که در این مطلب درباره این موضوع مهم و چگونگی انتخاب مناسب نوع سوله برای کسب و کارها توضیح داده ایم. همه ما میدانیم که صنایع مختلف نیازمند یک فضای کاملا مهندسی شده برای خود هستند. فضایی استاندارد که در آن فضای تهویه هوا، دسترسی به ابزار، نوع پوشش محیط و ابعاد و ... به درستی انتخاب شده باشد.
گام اول: شناخت نیاز واقعی کسب و کار
قبل از هر چیزی شرکت ساخت سوله باید از نوع فعالیت شما در این سوله با خبر باشد. پاسخ به این سوال که «قرار است در این سوله چه فعالیتی انجام شود؟» بخش گستردهای از راه را به ما نشان خواهد داد.
گام دوم: بررسی نیازهای صنایع مختلف
نیازهای هر صنعت با توجه به نوع و فشار کاری که دارد متفاوت است. در نظر گرفتن این نیازها معیار بسیار مهمی در روند ساخت و حتی قیمت ساخت سوله خواهد بود.
برای انبار داری یا لجستیک
فضای طراحی شده باید یک فضای بدون ستون و کاملا باز طراحی شود چرا که ماشینهای حمل و نقل بتوانند بدون هیچ مشکلی تردد کنند. از آنجایی که فضای انبار نیازمند چیدمان طبقاتی کالاست، ارتفاع سقف اهمیت زیادی دارد.
برای صنایع تولیدی
اولین نکته مهم برای کارخانه سوله سازی در این نوع کسب و کارها استفاده از فولاد برای ستونها و بدنه است که مقاومت بالایی را در هنگام نصب جرثقیلها تجهیزات سنگین از خود نشان دهد. از آنجایی که در این فضاها امکان آلوده شدن زمین به مواد شیمیایی و روغن وجود دارد بهتر است.
برای بخشهای کشاورزی و دامپروری
تهویه طبیعی هوا در این دو مدل سوله یکی از واجبترین نکات است. گرچه تهویه ماشینی نیز مهم است اما هر چقدر این موضوع به وسیله جریان طبیعی اتفاق بیفتد بهتر است. از طرفی دیگر گرمای هوا و آفتاب مستقیم ممکن است برای دام و طیور و البته بعضی از گلها و گیاهان مضر باشد؛ به همین منظور سقف و بدنهها باید از عایق حرارتی مناسبی برخوردار باشند.
برای سالنهای ورزشی
برخلاف موارد قبلی در این مورد زیبایی ظاهری اهمیت بسیار زیادتری دارد. محدودیتهای این نوع سالن ها در برابر موارد قبلی کمتر است. موارد پر اهمیت دیگر برای یک سالن ورزشی داشتن یک عایق صوتی و کفپوشهای تخصصی است تا آسیب کمی به بازیکنان وارد شود.
گام سوم: انتخاب نوع سوله مناسب
طبق بررسی های ما طی چند سال تجربهای که در این زمینه داریم به نتایجی رسیدیم که تصمیمگیری را برای شما آسانتر می کنند. برای هر کدام از موارد ذکر شده بیشترین سوله که استفاده شده را آوردهایم و چرایی این انتخاب را به شما خواهیم گفت.
سوله تیر ورقی
-مناسب برای مشاغل صنعتی سنگین
-مقاومت بدنه بالا
-ایجاد یک فضای گسترده
-نصب جرثقیل و ماشین آلات سنگین
سوله سبک
-مناسب برای انبار، کارگاه و کشاورزی
-ساخت سوله مرغداری گوشتی
-مقرون به صرفه
-اجرای سبک
سوله خرپایی
مناسب برای فضاهای ورزشی و نمایشگاهی
امکان ایجاد دهانههای مرتفع و پهن
ساخت بدون ستون
سوله UBM
مناسب برای پروژههای سریع
بدون نیاز به فونداسیون
ساخت اتوماتیک
مناسب برای مناطق دور از دسترس
گام چهارم: نکات مهم در طراحی سوله بر اساس نوع فعالیت
دهانه عریض: چنین ویژگی هم یک فرصت است هم یک تهدید به شرط آنکه به درستی از ان استفاده کنید. در خصوص سولههای ورزشی و انبارها این ویژگی میتواند نکته مثبتی باشد اما برای فضاهای کشاورزی باید با دقت بیشتری انتخاب شود.
تهویه: به شکل طبیعی یا مصنوعی بسته به نوع فعالیت انتخاب میشود اما در کارگاههای تولیدی که از مواد شیمیایی استفاده میشود تهویه مکانیکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
نوع پوشش سقفها و دیوارهها: عموما برای این نوع پوشش یا از ساندویچ پانل استفاده میکنند یا از پلی کربنات. ساندویچ پانلها عایقهای بسیار خوبی برای صوت و حرارت هستند. از طرف دیگر. اگر نیاز به نور طبیعی دارید میتوانید از پوششهای پلی کربنات استفاده کنید.
مراحل اخذ مجوز ساخت سوله صنعتی در ایران
اشتباه بسیاری از شرکتهای ساخت سوله این است که بعد از شروع ساخت و ساز روند گرفتن مجوزها را آغاز میکنند اما همین خطای جزئی سبب بالا رفتن هزینه ساخت سوله خواهد شد؛ چرا که ممکن است پروژه را تعطیل کرده یا در آینده از امکاناتی نظیر آب و برق بی بهره بمانند.
حالا اینکه ما از کجا باید مجوز بگیریم و چه مراحلی را طی کنیم موضوعاتی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
مرحله اول: تعیین موقعیت جغرافیایی
موقعیت جغرافیایی برای این موضوع به دو دسته تقسیم میشود. داخل محدوده شهری و خارج محدوده شهری
تعیین این موقعیتهای مکانی مشخص میکند که شما برای گرفتن مجوز و انجام کارهای اداری باید به کدام مرکز مراجعه کنید. اگر سوله شما در محدوده شهری قصد ساخت و ساز دارید باید پروانه ساخت را از شهرداری یا مناطق صنعتی داخل شهر بگیرید.
مرحله دوم: اخذ مجوز ساخت
همانطور که پیشتر مطالعه کردید هر منطقهای نیاز به اخذ مجوز از اداره مربوطه را دارد. برای مناطق صنعتی باید از خود شرکت شهرک صنعتی مجوز دریافت کنید. در محدوده شهری از شهرداری و در زمینهای کشاورزی از اداراتی مثل فرمانداری، بخشداری و جهاد کشاورزی مجوز ساخت و ساز را دریافت کنید.
مرحله سوم: مراجعه به نهادهای مرتبط دیگر
این بخش نیازمند راهنمایی بیشتر است که میتوانید متناسب با سازه خود نهادهای مربوطه را پیدا کنید اما به طور کلی چندین نهاد مختلف نیز باید اجازه نهایی صدور مجوز ساخت سوله شما را تایید کنند. برای مثال اداره محیط زیست ناظر بر فعالیت صنعتی شما خواهد بود.
مرحله چهارم: دریافت پروانه ساخت
بعد از آماده شدن نقشه معماری سوله و گرفتن استعلامهای مربوطه، به شما پروانه شروع ساخت سوله داده خواهد شد. مدت زمان این پروانه عموما یک الی دو سال است که گاها میتوانید آن را تمدید کنید. اگر قصد دارید که پس از اتمام ساخت سوله آن را به فروش برسانید یا بیمه کنید باید گواهی پایان کار برای شما صادر شود.
ارسال نظر