|
کدخبر: 140298

بایدن برای مذاکره با ایران چه ابزاری دارد؟

رئیس‌جمهوری منتخب امریکا برنامه‌های خود را برای مذاکرات جدید با ایران بررسی می‌کند. باید دید برای مذاکره با ایران چه ابزاری دارد و چگونه از آن بهره می‌برد.

بین‌الملل بایدن برای مذاکره با ایران چه ابزاری دارد؟

جو بایدن رئیس‌جمهوری منتخب امریکا در حالی به دنبال تدوین برنامه‌های راهبردی خود است که در صدد استفاده از تحریم‌های ایران و تعرفه‌های چین به عنوان ابزاری برای مذاکرات جدید است.

بامداد سه شنبه نوشت، همانطور که بایدن به دنبال تدوین برنامه‌های خود و فراهم شدن مذاکرات جدید است، تحریم‌های ایران و تعرفه‌های واردات از چین به عنوان دو بخش اصلی دستور کار رئیس‌جمهوری جدید قرار گرفته‌اند.

به نوشته لس آنجلس تایمز، بایدن که در یک دهه گذشته مخالف افزایش نیروهای امریکا در افغانستان بود، ممکن است با تصمیم ترامپ برای خروج نیروها از افغانستان مخالفت نکرده تا جنگ ۱۹ ساله در این کشور به پایان برسد.

آنتونی بلینکن انتخاب بایدن برای وزارت امور خارجه امریکا پیش از این در مورد راهبرد جدید سیاست خارجی ایالت متحده گفت: موضوع بازگشت به جهان مانند قبل نیست، بلکه موضوع در مورد برخورد با تحولات اساسی است که ما پیش از این شاهد آن بوده‌ایم.

طی ماههای اخیر مباحثی درباره برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران در محافل سیاسی بین‌المللی مطرح بوده است پس از پیروزی بایدن موضوع حفظ تحریم‌های ترامپ هم به فهرست موضوعات مرتبط با ایران اضافه شده است. با این وجود بایدن در مصاحبه اخیر خود با نیویورک تایمز گفته است که اولویت او مسئله هسته‌ای ایران و بازگشت به برجام است.

با این اوصاف سایه روشن‌های سیاست خاورمیانه‌ای و سیاست ایرانی جوبایدن کم کم روشن‌تر می‌شود. موضع گیری بایدن مبنی بر اینکه اولویت او مسئله هسته‌ای و بازگشت به برجام است حاکی از واقع بینی وی و فاصله گرفتن از خواسته‌ها و آمال و آرزوهای خیالی است که از گوشه و کنار، برخی دولت‌ها و مقامات کشورها مطرح می‌کنند. این در حالی است که تهران پس از خروج ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ از برجام و کارزار فشار حداکثری وی همچنان دراین توافق باقی مانده و در سال‌های اخیر به تنهایی هزینه حفظ برجام را متحمل شده است.

حالا زمان‌ آن رسیده که اگر طرف‌های برجام و دولت امریکا اراده لازم را دارند، این اراده را به منصه عمل رسانده و تعهدات بر زمین مانده خود را اجرا کنند. جمهوری اسلامی ایران از زمانی که کاهش تعهدات هسته‌ای خود را در قالب پنج گام عملی کرد بارها و در مقاطع مختلف تاکید کرده که این گامها بازگشت پذیر است و هر گاه طرف‌های برجام حاضر شوند به تعهدات خود برگردند ایران هم تعهدات خود را اجرا خواهد کرد. درهفته‌های اخیر هم موضع رسمی و صریح تهران این بوده که برجام توافقی است که بعد از مذاکرات طولانی بسته شده و الان باید امضا‌کنندگان آن به تعهدات خود عمل کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها