|
کدخبر: 156694

کالاها چقدر گران شدند؟

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صمت نشان می‌دهد قیمت برخی از انواع خوراک دام و طیور، میوه، حبوبات و برنج، روغن، مرغ زنده و همچنین آهن‌آلات در آذرماه امسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته و بین ۲ تا ۷/ ۴ برابر شده و قیمت ۲۳ کالا نیز بیش از ۵۰ درصد گران شده است

اقتصاد کالاها چقدر گران شدند؟

 از بین ۹۵ کالایی که تغییرات قیمت آنها از آذرماه سال گذشته تا آذر ماه امسال منتشر شده، قیمت ۲۸ کالا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و قیمت آنها بین دو تا بیش از ۵/ ۴ برابر شده است.

بیشترین افزایش قیمت مربوط به کنجاله سویای وارداتی است که قیمت آن در مدت یاد شده ۹/ ۳۷۳ درصد افزایش یافته و ۷/ ۴ برابر شده است و در کنار آن باید به جو خارجی و داخلی با ۴/ ۱۱۷ و ۲/ ۱۱۴ درصد و ذرت خارجی و داخلی با ۱/ ۱۰۵ و ۷/ ۱۱۹ درصد افزایش قیمت اشاره کرد؛ چراکه این کالاها نیز به‌عنوان خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ، گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات تاثیرگذارند. قیمت مرغ زنده نیز در همین ماه با افزایش ۶/ ۱۰۰ درصدی نسبت به آذر پارسال به حدود ۱۷ هزار تومان رسیده است.

از اوایل آذر با وجود تعیین نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی برای هر کیلو مرغ، قیمت این محصول در سطح خرده‌فروشی‌ها به بیش از ۳۰ هزار تومان رسید که بعدا با عرضه مرغ تنظیم بازاری کنترل شد. البته اخیرا دوباره قیمت این محصول اوج گرفت و به حدود ۳۰ هزار تومان رسید. همچنین مرغداران درخواست افزایش قیمت را از ستاد تنظیم بازار مطرح کردند که با آن موافقت نشد و تصمیم‌گیری در این رابطه به بعد از ماه رمضان موکول شد. با وجود اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باید قیمت هر شانه تخم‌مرغ ۳۰ عددی بسته‌بندی شناسنامه‌دار دارای زنجیره سرد حداکثر ۳۱ هزارتومان باشد، از میانه آذر این محصول گران‌تر از نرخ مصوب عرضه شده و اول دی ماه قیمت هر شانه تخم‌مرغ در خرده‌فروشی‌ها به ۴۰ هزارتومان رسید و این وضعیت همچنان ادامه دارد.

در این میان ۹ کالای دیگری که قیمت آنها طی یک سال بیش از دو برابر شده شامل برخی میوه، حبوبات، برنج و روغن است؛ به‌طوری که در آذر امسال قیمت پرتقال ۱۵۵ درصد، موز ۶/ ۱۲۳ درصد، قیمت حبوبات شامل نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، به ترتیب ۱/ ۱۰۸، ۸/ ۱۷۷، ۳/ ۱۸۲، ۲/ ۱۱۶، ۷/ ۱۰۹ درصد و قیمت برنج هندی و برنج تایلندی نیز ۹/ ۱۷۲ و ۱۲۰ درصد و حلب ۱۶ کیلویی روغن نباتی معمولی ۵/ ۱۲۵ درصد نسبت به آذر سال قبل افزایش یافته است.

منبع: دنیای اقتصاد
  • محمدرضا ارسالی در

    دیگاه من اینه که انشا الله به همین زودی مردم بدبخت ایران عزیزم راحت بشن

  • ناشناس ارسالی در

    باعث وبانی این گرانیهاچه کسی است وقتی مص الح ساختمانی بالاترازصددرصدگران می شودبر ای سالهای آینده مسکنی ساخته نمی شودوقتی اقلام غذایی نایاب ویاچندبرابرفروش میروند معنی این ونتیجه چه می شودحقوق بازنشسته چ قدراست

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها