|
کدخبر: 30695

نیاز به زمان ۲۰ ساله برای احیای آب‌های زیرزمینی داریم

معاون آب و آبفای وزیر نیرو افت سطح آب های زیرزمینی را یکی از چالش های کشور ذکر کرد و گفت: احیای آب‌های زیرزمینی نیازمند 20 سال زمان است.

به گزارش پایگاه خبری گسترش به نقل از ایرنا، رحیم میدانی با تاکید بر اینکه برخی هنوز مشکلات کمبود منابع آب را باور نکرده اند، گفت: در شرایطی که با افت شدید سطح آب های زیرزمینی مواجه هستیم، همچنان برخی از افراد به دنبال حفر چاه های جدید و فشار به منابع زیرزمینی هستند.

وی به تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی اشاره کرد و گفت: این کارگروه با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت از محیط زیست و با محوریت وزارت نیرو تشکیل شده و تاکنون چهار نشست آن نیز به طور غیررسمی برگزار شده است تا با کمک یکدیگر بتوانیم وضعیت آبی کشور را مدیریت کنیم.

میدانی به بازدهی پایین بخش کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: مجموعه وزارت جهاد کشاورزی 2 سالی است که اعتباراتی خوبی برای این بخش در نظر گرفته تا هر ساله در 250 هزار هکتار سیستم‌های نوین آبیاری اجرا شود که هم بازدهی آبیاری را به شدت افزایش خواهد داد و هم بهره‌وری مزارع را از حیث تولید، بالا می برد.

وی تصریح کرد: این روش‌ها باید مصرف آب را کاهش دهد و فقط محدود به افزایش بازدهی آبیاری و تولید باشد چرا که کشور ما امروزه به کاهش مصرف آب نیاز دارد.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه در سال جاری 34 درصد اعتبارات به طرح ملی احیا و تعادل‌بخشی تخصیص یافته است، گفت: در تلاش هستیم با کمک شورای عالی آب این طرح مهم در قالب پروژه‌های صندوق توسعه ملی دیده شود تا با منابع قابل اطمینان این صندوق بتوانیم صیانت از 50 درصد منابع آب کشور را تحقق بخشیم.

میدانی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از آب تجدیدپذیر کشور در حوضه‌های آبریز و کف رودخانه‌ها تبخیر می‌شود، ادامه داد: براساس آخرین بیلان استخراج شده مشخص شده که 28 درصد از نزولات آسمانی تبدیل به آب‌های سطحی و زیرزمینی شده و مابقی آن تبخیر می‌شود بنابراین، این تمامی حجم آبی است که باید بر روی آن برنامه‌ریزی کنیم.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو اضافه کرد: در حال حاضر 54 میلیارد مترمکعب از آب مصرفی ما مربوط به منابع تجدیدپذیر است که این رقم باید به 40 میلیارد متر مکعب کاهش یابد. طرح مهم احیا و تعادل بخشی منابع آب‌های زیرزمینی هم اکنون این هدف را در گام نخست با بستن چاه‌های غیرمجاز دنبال می‌کند.

میدانی با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بیش از 40 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور مسدود شده است، تصریح کرد: ریشه بحران فعلی ما به برداشت بیش از اندازه از منابع آب کشور بازمی‌گردد. هر ساله به طور متوسط حدود 5.5 میلیارد مترمکعب بیش از توان سفره‌های زیرزمینی آب استخراج می‌کنیم و به طور مرتب قسمت تجدیدپذیر سفره‌های ما خالی می‌شود.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها