|
کدخبر: 114956

قیمت دلار جهانی صعودی شد

پس از پنج افت متوالی، شاخص دلار سرانجام صعودی شد.

اقتصاد قیمت دلار جهانی صعودی شد

رئیس دفتر منطقه‌ای بانک مرکزی امریکا در دالاس گفته است استفاده از تسهیلات اضطراری این بانک برای ثبات بخشی به بازارهای مالی بسیار موثر بوده است اما کسب و کارهای کوچک و متوسط، هنوز به حمایت‌های بیشتری نیاز دارند. به گفته کاپلان، حمایت از این بخش آسیب پذیر برای اطمینان خاطر از مدیریت شرایط بازار کار و احیای سریع تر رشد ضروری خواهد بود. این مدیر ارشد بانک مرکزی امریکا در عین حال هشدار داده است که برنامه‌های خرید دارایی بانک مرکزی بدون هزینه نخواهد بود و تداوم این وضعیت می‌تواند موقعیت دلار را در معرض خطر قرار دهد.

شمار کسانی که تا ابتدای ماه اوت در امریکا درخواست دریافت مزایای بیکاری داده‌اند در مقایسه با هفته قبل آن ۱.۱۸۶ میلیون نفر بیشتر شده است تا بدین ترتیب، برای بیستمین هفته متوالی شاهد افزایش بیش ازیک میلیون نفری شمار متقاضیان دریافت تسهیلات بیکاری در امریکا باشیم. طبق داده‌های منتشر شده، تا پایان ماه مارس حدود ۵۴ میلیون امریکایی مدعی شده‌اند تمام یا بخش قابل توجهی از درآمدهای خود را بر اثر شیوع کرونا از دست داده‌اند. با وجود بهبود روند اشتغالزایی در هفته‌های اخیر، نرخ بیکاری امریکا هنوز با رکوردهای مطلوب فصل شده در اواخر سال گذشته فاصله زیادی دارد و این روند احتمالا تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.

تقاضا برای خرید ارزهای دیگر در مقایسه با دلار در سطح بالاتری قرار دارد و بی‌رغبتی معامله گران به خرید دلار باعث شده تا اسکناس سبز در یکی از ضعیف‌ترین موقعیت‌های دو سال اخیر خود قرار گیرد. امریکا هنوز اصلی‌ترین کانون درگیر با کرونا در جهان باقی مانده و بر خلاف تلاش‌های دولت ترامپ، بسیاری از کشورها هنوز مجوز از سرگیری پروازها با امریکا را صادر نکرده‌اند و ورود گردشگران امریکایی به بسیاری از کشورهای اروپایی کماکان ممنوع است. همین مسئله به نوبه خود تقاضای خرید دلار به ویژه در اروپا را به میزان محسوسی کاهش داده است.

در داخل امریکا، مقامات دولت ترامپ در دیدار با رهبران کنگره در خصوص تسریع در اجرای بسته حمایتی جدید رایزنی کرده‌اند. با وجود تصویب بسته حمایتی جدید در مجلس سنا که اکثریت آن در اختیار جمهوری خواهان است، دموکرات‌ها در کنگره تاکنون با تصویب این بسته موافقت نکرده‌اند. اعتبار بسته سه تریلیون دلاری قبلی رو به اتمام است و کاخ سفید در بسته جدید خود پیشنهاد داده است یارانه‌های نقدی بلاعوض به شهروندان امریکایی کماکان ادامه داشته باشد.

به نظر می‌رسد با بازگشایی کسب و کارها و برگشت شاغلین به کارهای خود، رفته رفته حس اطمینان مصرف‌کنندگان حتی با وجود ادامه پیشتازی‌های کرونا رو به بهبود است؛ تا جایی که شاخص مدیران تولید امریکا در ماه ژوییه به ۵۴.۲ درصد رسید که این رقم ۱.۶ درصد بیشتر از ماه قبل و ۰.۶ درصد بیشتر از پیش‌بینی‌های قبلی بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در این ماه هم میزان سفارشات داخلی و هم میزان صادرات خارجی نسبت به ماه قبل با افزایش محسوسی مواجه بوده است.

با این حال انتظار نمی‌رود دست کم در کوتاه مدت وضعیت اقتصاد امریکا به سرعت به حالت قبل برگردد و همان طور که انتظار می‌رفت، سه ماهه دوم امسال شاهد ثبت پایین‌ترین رشد فصلی ثبت شده در طول تاریخ امریکا تاکنون بود و طبق اعلام وزارت بازرگانی امریکا، نرخ رشد اقتصادی این کشور منفی ۳۲.۹ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۲۴.۵ درصد کمتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۲ درصد بیشتر از نرخ رشد پیش‌بینی شده قبلی بوده است.

موسسه رتبه‌بندی فیچ در گزارش جدید خود چشم‌انداز اقتصاد امریکا را به منفی تنزل داده است.

با وجود بازگشایی کسب و کارها در ایالت‌های مختلف، سرعت شیوع کرونا به ویژه در ایالت‌های جنوبی و غربی در سطح بالایی باقی مانده است. بانک مرکزی امریکا در تازه‌ترین نشست خود همان طور که انتظار می‌رفت اعلام کرد نرخ بهره را در سطح کنونی حفظ خواهد کرد. با این حال نیاز بازارهای مالی به نقدینگی کماکان در سطح بالایی باقی مانده است و فدرال رزرو به همین خاطر احتمالا تا پایان سال به برنامه خرید اوراق قرضه خود ادامه خواهد داد.

ادوارد مویا- تحلیل گر بازار ارز در موسسه اواندا گفت: به نظر می‌رسد شاهد روزهایی هستیم که تاج پادشاهی از سر دلار افتاده است و با تداوم این وضع، انتظار ما این است که بانک مرکزی امریکا برای توقف روند فعلی دست به کار شود. اخبارهای رسیده، احتمالا بیانگر این هستند که خبری از یک احیای رشد اقتصادی سریع هم در سطح اتحادیه اروپا و هم در امریکا نخواهیم بود.

اخبار مربوط به پیشرفت در ساخت واکسن کرونا نیز دیگر خبر مهم در صدر کانون توجه معامله گران بوده است. دانشگاه آکسفورد اعلام کرده که واکسنش با موفقیت، سطح ایمنی افراد آزمایش شده در افریقای جنوبی، انگلیس و برزیل را افزایش داده و حالا قرار است کار آزمایش روی یک نمونه نسبتا بزرگ در امریکا انجام شود که در صورت موفقیت آمیز بودن آن، احتمالا از اواخر امسال شاهد تولید انبوه این محصول برای عرضه جهانی آن خواهیم بود. تاکنون انگلیس، هلند، فرانسه و امریکا خواستار دریافت این واکسن شده‌اند.

تاکنون بیش از ۱۹ میلیون و ۴۲۲ هزار و ۵۹۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۷۲۰ هزار و ۷۰۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به امریکا با ۱۶۳ هزار و ۵۶۳ نفر، برزیل با ۹۸ هزار و ۸۴۴ نفر، مکزیک با ۵۰ هزار و ۵۱۷ نفر، انگلیس با ۴۶ هزار و ۵۱۱ نفر و هند با ۴۲ هزار و ۵۷۸ نفر بوده است.

واسیلی سربریاکوف، استراتژیست مسائل ارزی در بانک یو بی‌اس گفت: معامله گران نسبت به چشم‌انداز دلار در کوتاه مدت مردد هستند و تداوم درگیر بودن امریکا با کرونا در سطح وسیع می‌تواند احیای رشد اقتصادی این کشور را در مقایسه با چین و اروپا به تاخیر بیاندازد. کاستن از سرعت شیوع کرونا در امریکا، نقشی کلیدی در اوج گیری مجدد دلار خواهد داشت.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات روز پنجشنبه با ۰.۶۱ درصد افزایش نسبت به روز چهارشنبه در سطح ۹۳.۳۸۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۵ دلار اعلام شد.

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۶۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۰۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۷۱ درصد پایین رفت و با عققب رفتن از کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۷۸ دلار رسید.

ویراج پاتل- استراتژیست ارشد ارزی در موسسه آرکرا گفت: معمولا در ماه اوت هر سال شاهد بروز الگوهای مختلف معاملاتی هستیم و امسال این روند با توجه به پیامدهای ناشی از شیوع کرونا تشدید شده است. در ماه‌های اخیر دارایی‌های پرریسک تر شاهد یک دور صعودی تند بوده‌اند و اگر تنش‌های ژیوپلتیکی باز هم تشدید شوند احتمال زیادی وجود دارد که ورق برگردد و خیلی از پیشروی‌های این طبقه از دارایی‌ها از دست برود.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۵ درصد افزایش به ۱۰۵.۹۲۸ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۳۹۷ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۶۷ یوان چین اعلام شد.

 

منبع: ايسنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها