|
کدخبر: 38204

تخریب اثر باستانی مربوط به دوره قاجار در مشهد

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر خانه‌ سیدان طی حادثه‌ای که اتفاق افتاده است در وضعیت تخریبی اما پایدار قرار دارد؛ لذا خانه در وضعیت مناسبی نیست و اقدامات حفاظتی و سازه‌نگهبان برای این بنا در حال انجام است.

گسترش نیوز: مرجان اکبری در رابطه با وضعیت خانه‌ی سیدان بعد از تخریب به ایسنا گفت: مجری ذیصلاح مقید شده است، پیش‌بینی‌های لازم که باید در طرح لحاظ شود را به ما ارائه کند.

وی خاطرنشان کرد: کارهای حقوقی این کار توسط واحد حقوقی ‌سازمان در حال انجام است؛ فعال هستند و فکر می‌کنم که اقدامات لازم صورت گرفته است.

معاونت میراث فرهنگی استان خراسان رضوی افزود: مجری ذی‌صلاح ادعا می‌کند که رفتار خاک قابل پیش‌بینی نیست و هر مقدار نسبت به خاک هم شناخت داشته باشیم باز هم این رفتار باقی می‌ماند و طبیعتا در خیلی از گودبرداری‌ها این حادثه اتفاق می‌افتد.

مرجان اکبری ادامه داد: در این منطقه هم جنس خاک از نوع پرریسک بوده است که شاید باید ملاحظاتی برای گودبرداری مدنظر قرار می‌گرفته اما به لحاظ فنی هنوز بررسی نشده است؛ از سازمان نظام مهندسی درخواست کرده‌ایم که موضوع نظارت عالیه را مد نظر داشته باشد و به لحاظ فنی به ما گزارش‌های لازم را بدهد.

Mashhad1.jpg

وی در رابطه با وضعیت مرمت بناها ابراز کرد: برای مرمت نشدن بناها هم باید تفاهم نامه‌هایی باید بین مالک و دستگاه میراث فرهنگی امضا شود و نقطه نظرات و مشکلاتی که وجود دارد باعث به وجود آمدن این گونه مسائل می‌شود.

عباسعلی قوی پنجه، مالک خانه تاریخی سیدان در خصوص دلایل تخریب این خانه تاریخی در گفت‌وگو با قدس آنلاین گفت: زمانی که اداره اوقاف و یک سرمایه گذار شخصی ، زمین های مجاور این منزل را برای انجام یک پروژه خریداری کرده و سعی داشتند گود برداری این زمین ها را شروع کنند به اداره میراث فرهنگی مراجعه کرده و به آنها این موضوع را اطلاع داده و اعلام کردم که علاوه بر قدمت تاریخی این منزل که به زمان قاجار بر می گردد، خانواده من در این منزل زندگی می کنند و اگر در اثر اجرای این پروژه برای آنها مشکلی پیش بیاید چه کسی پاسخگو هست . مسئولان این سازمان نیز اعلام کردند که با مجریان این پروژه در خصوص بیمه منزل و فراهم کردن شرایط ایمنی منزل صحبت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی به این خانه تاریخی بی توجهی و ظلم کرد ، افزود: به این صحبت آنها اکتفا نکرده و به شهرداری ثامن نیز مراجعه کرده و موضوع را با آنها مطرح کردم که آنها علاوه بر اینکه به پلیس ساختمان و آتش نشانی درباره اجرای این پروژه اطلاع رسانی لازم را انجام دادند از مجریان پروژه که اداره اوقاف و سرمایه گذار این پروژه است ، دعوت کردند که در یک جلسه در شهرداری ثامن گفتگو انجام دهند.

Mashhad.jpg

قوی پنجه ادامه داد: در این جلسه با توجه به زمان سه ساله اجرای این پروژه به مجریان اعلام کردم که چهار خانواده در این منزل زندگی می کنند که با توجه به گود برداری هایی که انجام خواهد شد زندگی کردن آنها به صلاح نیست و آنها نیز متعهد شدند که منزل را از من مبلغ 77 میلیون تومان رهن و مبلغ یک میلیون نیز اجاره ماهیانه پرداخت کنند و منزل را بیمه و ایمنی آن را تامین کنند.

وی افزود: ما منزل را اول شهریور تخلیه کرده و در منطقه مصلی منزلی را اجاره کردیم اما به خاطر اینکه وسایل ما زیاد بود مقداری از وسایل را نتوانستیم جابه جا کنیم و در همین خانه تاریخی در قسمت زیرزمینی انبار کردیم .

قوی پنجه با بیان اینکه اگر ما خانه را تخلیه نمی کردیم مشخص نبود چه اتفاقی برای خانواده ما رخ می داد، ادامه داد: برغم قول هایی که مجریان این پروژه مبنی بر تامین ایمنی منزل داده بودند در تاریخ 20 مهرماه به خاطر گود برداریهایی که انجام شد کل این منزل 290 متری تخریب شد و منزلی که از قدمت تاریخی برخوردار و یادگار زمان قاجار بود با خاک یکسان شده است .

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها