|
کدخبر: 91897

تهران در آستانه بحران؟

"روز گذشته کل مراجعان بیمارستانی ۳۰ درصد رشد داشته که این حاکی از استمرار و حتی افزایش شیوع بیماری در شهر تهران بوده که نگران کننده است.

گسترش نیوز- " این سخنان علیرضا زالی فرمانده مدیریت بحران کرونا در شهر تهران پس از پایان تعطیلات نوروزی است. او پیشتر نیز بارها نسبت به اوضاع تهران ابراز نگرانی کرده بود. این در حالی است که شب گذشته نامه دستور رییس جمهور به وزیر بهداشت درباره آغاز به کار فعالیت‌های تولیدی از ۲۰ فروردین منتشر شد. امروز هم جزییات بیشتری از طرح فاصله گذاری هوشمند اعلام گردید.

آمار دقیقی درباره میزان ابتلا و جانباختگان کرونا در شهر و استان تهران در دست نیست. مدتی‌است که وزارت بهداشت آمار تفکیکی استان‌ها را منتشر نمی‌کند. در نتیجه افکار عمومی دقیقا نمی‌داند وضعیت کرونا در تهران و دیگر استان ها چگونه است. با این وجود اظهار نظر‌ها و گزارش‌های رسمی مملو از هشدار و توصیه به مردم برای ماندن در خانه‌ها است. البته غیر از رییس جمهور که تلاش می کند اوضاع عادی شود.

براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۸ هزار و ۲۲۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۱نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۳۶۰۳ نفر رسید. این آمار نتیجه آزمایش هاست و احتمالا آمار واقعی بسیار بیشتر از این است.

روز شنبه علیرضا زالی فرمانده مدیریت بحران کرونا در تهران از افزایش ۳۰ درصدی مراجعات به بیمارستان‌های تهران در ۴۸ ساعت گذشته خبر داد. او اعلام کرد که امروز ۴۴۸ بیمار کرونا مثبت جدید در بخش‌های عادی و ۹۹ بیمار جدید کرونایی در بخش‌های ویژه بستری شدند.

این اتفاق پس از پایان تعطیلات نوروزی و بازگشت مسافران به پایتخت رخ داده است. مسافرانی که البته تعدادشان شاید قابل توجه نبوده باشد، اما همین تعدادی نیز برای تهران دردسر ساز است. حضور در مجامع عمومی، خیابان‌ها و سیستم و حمل و نقل می‌تواند، پایتخت را با یک اپیدمی بی‌سابقه روبه رو کند.

زالی در اظهار نظر دیگری گفت: "همچنان ممکن است شاهد امواج جدیدی از بازگشت و شیوع کرونا در تهران باشیم."

شیوع گسترده در تهران، استان‌های هم جوار به ویژه البرز و قم را با تهدید بسیار جدی روبه رو خواهد کرد. به این ترتیب به نظر می‌رسد تمام تلاش‌ها باید به سمت و سوی کنترل بحران در تهران باشد. مقامات مسئول می‌گویند روند شیوع کرونا در برخی از استان‌ها کنترل و سیر کاهشی داشته است، اما در تهران اینگونه نیست و خطر به خوبی احساس می‌شود.

در همین راستا امروز محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت دسترسی تهرانی‌ها به تست فوری کرونا، گفت: "شناسایی به موقع بیماران بهترین عامل جلوگیری از انتشار ویروس است."

شناسایی بیماران مبتلا به کرونا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است وزارت بهداشت طرح غربالگری را در این باره پیگیری می‌کند، اما به نظر نمی‌رسد که این طرح که به صورت تلفنی اجرا می‌شود خیلی دقیق و مفید باشد. راه دیگری برای شناسایی بیماران مبتلا به کرونا پیگیری نمی‌شود.

عادی‌سازی از شنبه! روز گذشته با پایان تعطیلات نوروزی بسیاری از کسب و کار‌ها و ادارات فعالیت خود را آغاز کردند و همین مسئله باعث شد که خیابان‌ها و معابر عمومی شهر شلوغ شود.

عبور و مرور به گونه‌ای بود که گویی اوضاع کاملا عادی است. البته این پیام بیش از همه از سوی دولت به مردم داده شد. ابتدا وزارت صنعت دستورالعمل آغاز به کار واحد‌های اقتصادی را صادر کرد و سپس رییس جمهور شب گذشته فرمان آغاز فعالیت واحد‌های تولیدی را داد. ستاد مدیریت کرونا هم طرح فاصله گذاری هوشمند را مطرح کرد. به این ترتیب به نوعی وعده پیش از عید حسن روحانی برای عادی سازی از "شنبه" تحقق یافت!

امروز دستورات ستاد مدیریت کرونا روشن کرد طرح فاصله گذاری هوشمند چه معنایی دارد.

براین اساس "کسب و کار‌های متوسط و کم ریسک در استان‌ها آزاد و کسب و کار‌های پر ریسک مثل استخر‌ها و ... تا پایان فروردین تعطیل است. در استان تهران کسب و کار‌های کم خطر تا ۳۰ فروردین تعطیل است."

مدارس تا ۳۰ فروردین تعطیل و تردد بین استانی نیز تا این تاریخ ممنوع شده است. اماکن مقدس نیز تا پایان فروردین تعطیل و احتمال بسته بودن مساجد در ماه رمضان وجود دارد.

اما مهمترین بخش تصمیم ستاد مدیریت بحران کرونا این است "فعالیت ادارات از ۲۳ فروردین با دو سوم ظرفیت از ۷ صبح تا ۲ بعد از ظهر"، این تصمیم به بخش خصوصی پیام آغاز فعالیت‌ها را می‌دهد.

از طرف دیگر ستاد مدیریت بحران تعیین نکرده است فعالیت‌های پر ریسک و کم ریسک دقیقا کدام‌ها هستند.

به این ترتیب در حالی که بسیاری از کشورهای درگیر کرونا رای به ادامه قرنطینه داده اند، اما در ایران حتی کنترل تردد‌ها نیز به صورت جدی و سفت و سخت اجرا نمی‌شود.

از طرف دیگر به نظر می‌رسد در دولت برای کنترل بحران اختلافاتی وجود دارد. محتوای نامه اخیر وزیر بهداشت به روحانی و پاسخ رییس جمهور نشان دهنده این موضوع است با این حال امروز حسن روحانی در این باره تاکید کرد: "تمام ارکان نظام در مبارزه با کرونا یکپارچه و هماهنگ هستند و هیچ اختلاف نظری در این زمینه وجود ندارد."

این وضعیت باعث شده که ناظران از آینده این بیماری در ایران ابراز نگرانی کنند. عباس عبدی با اشاره به نامه رییس جمهور به وزیر بهداشت می‌گوید: "با این نامه و انتشار آن گمان می‌کنم کسی منتظر ۲۰ فروردین و بعد از آن نخواهد ماند. از فردا اوضاع عادی می‌شود فقط کسانی که خودشان صلاح می‌دانند از حضور در خیابان پرهیز خواهند کرد. این دو هفته را هم عید تعطیل کرده بود و الا همان وضع گذشته ادامه می‌یافت."

تا پیش از این دولت تلاش داشت بی توجهی مردم را به عنوان عامل اصلی شیوع کرونا در کشور معرفی کند، اما حالا با سیاست‌های تازه و نه چندان محکم ستاد مدیریت بحران کرونا به نظر می‌رسد دیگر نمی‌توان توپ را در زمین مردم انداخت. اگر بحران در تهران جدی‌تر شود، حتما دولت در این وضعیت نقش غیرقابل انکاری داشته است.

منبع: فرارو

ارسال نظر