|
کدخبر: 64383

دبیر کل انجمن پالایشگاه‌های روغن‌سازی ایران به گسترش‌نیوز پاسخ می‌دهد:

راه تشخیص روغن موتور تصفیه‌ای چیست؟ / ایرانی بخریم یا خارجی؟

دبیر کل انجمن پالایشگاه‌های روغن‌سازی ایران درباره روغن‌های تصفیه گفت: بهترین راه حل استفاده از روغن موتورهای ایرانی است چرا که تشخیص نمونه‌های تقلبی و تصفیه‌ای ساده نیست.

گسترش‌نیوز: حمیدرضا خلیلی، دبیر کل انجمن پالایشگاه‌های روغن‌سازی ایران درباره تغییر قیمت روغن موتور اظهار کرد: قیمت‌ها به صورت مصوب بر اساس نرخ‌های اعلام شده توسط سازمان حمایت است و هیچ‌گونه تغییری ایجاد نشده است. لازم به ذکر است که امسال در اردیبشهت ماه ۶۰ درصد برای محصولات دیزلی و ۷۰ درصد برای محصولات بنزینی افزایش قیمت ایجاد شد. این کار نیز با مجوز سازمان حمایت و کارگروه تنظیم بازار صورت گرفت. به هیچ وجه افزایش قیمت دوباره روغن موتور در دستور کار نیست.

khalili1.jpg

ایرانی یا خارجی؟

وی در خصوص خرید و تشخیص روغن موتور اصلی از تقلبی گفت: چهار شرکت های اصلی تولیدکننده روغن موتور یعنی پارس، ایرانول، بهران و سپاهان هیچ کدام روغن موتور تصفیه‌ای ندارند و تمام آن‌ها روغن موتور اصلی تولید می‌کنند. بعضا ممکن است روغن موتور تصفیه‌ای در بین نمونه‌های خارجی و بعضی برندهای نامعتبر باشد. راه تشخیص چنین روغن موتورهایی سخت است و بهترین راه حل این است که مردم از نمونه‌های ایرانی تولید شده توسط این چهار شرکت ایرانی خرید کنند. این شرکت‌ها نمایندگی عرضه و فروش در کشور دارند و احتمال تقلبی بودن روغن‌های عرضه شده بسیار کم است. کالایی که متولی پخش نداشته باشد ممکن است اتفاقات مختلفی در مورد آن‌ها مطرح باشد و محصولات خارجی متولی خاصی در ایران ندارند.

تولید روغن موتور در داخل کشور

خلیلی ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی با شرکت‌های خارجی همکاری محدودی دارند اما همکاری تجاری بسیار کم است. در حال حاضر نیاز مملکت ما حدود ۵۰۰ هزار تن است که ظرفیت تولید توسط شرکت‌ها تقریبا ۸۰۰ هزار تن است. در نتیجه تولید مازاد وجود دارد و هیچ مشکلی از بابت تامین روغن موتور کشور نداریم. مشکلات هم بیشتر به نوسانات قیمت خوراک بازمی‌گردد که این قضیه در تعامل با پالایشگاه‌ها حل خواهد شد. یک سری از مواد اولیه داخلی است و افزودنی‌های خارجی نیز با وجود شرایط تحریم تامین می‌شود و مشکلی در تولید ایجاد نکرده است.

وضعیت سایر روانکارها

خلیلی در پایان به تولید سایر روانکارها اشاره کرد و گفت: روغن‌های گیربکس و سایر روانکار‌ها نیز در حال تولید در کشور است اما میزان استفاده از آن‌ها کمتر است. تقلبی بودن اینجور روانکارها بسیار کم است اما به هر حال احتمال تقلبی بودن هر کالایی وجود دارد. این روانکارها تحت کنترل سازمان حمایت نیستند اما قیمت آن‌ها نیز به صورت متناسب تغییر می‌کند اما افزایش قیمت آن‌ها بسیار زیاد نیست.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها