|
کدخبر: 52123

قیمت خودرو بازهم افزایش می‌یابد؟

در امسال شاهد افزایش نرخ چشمگیر خودرو‌های داخلی و خارجی بوده‌ایم به طوری که نرخ خودرو سواری پراید به بیش از ۵۰ میلیون تومان رسیده است.

گسترش‌نیوز : کارشناسان دلیل عمده این افزایش نرخ را کاهش عرضه خودرو عنوان می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تولید خودرو‌های داخلی در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴۷.۲ درصدی داشته است. همچنین واردات خودرو همچنان ممنوع است و با افت واردات قطعات در فروردین ماه امسال روبه رو بوده‌ایم.

امسال شاهد افزایش نرخ چشمگیر خودروهای داخلی و خارجی بوده‌ایم به طوری که نرخ خودرو سواری پراید به بیش از ۵۰ میلیون تومان رسیده است. کارشناسان دلیل عمده این افزایش نرخ را کاهش عرضه خودرو عنوان می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تولید خودروهای داخلی در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴۷.۲ درصدی داشته است. همچنین واردات خودرو همچنان ممنوع است و با افت واردات قطعات در فروردین ماه امسال روبه رو بوده‌ایم.

در امسال یک بار دیگر نرخ خودروها سوار بر موج افزایشی شدند و رکوردهای جدیدی را برای خود به ثبت رساندند. سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو طی گفت‌وگویی که به تازگی با خبرنگار تابناک اقتصادی داشت، گفت: نرخ خودروهای داخلی از ۲۰ فروردین ماه تاکنون بیش از ۳۵ درصد افزایش یافته است. وی افزود: نرخ خودروهای خارجی نیز در همین بازه افزایش یافته است. این افزایش قیمت‌ها باعث شد تا نرخ خودروی سواری پراید به بیش از ۵۰ میلیون تومان برسد و یک رکورد تاریخی دیگر را برای خود به ثبت برساند. مسئولان جهت جلوگیری از این افزایش نرخ خودرو، دستور نظارت بر سایت‌های فروش اینترنتی خودرو را صادر کردند چون به زعم آنها بخشی از این افزایش نرخ به قیمت‌های کاذبی که در این سایت‌ها ارائه می‌شد باز می‌گشت. در چند روز اخیر و پس از نظارت بر سایت‌های فروش اینترنتی خودرو، اندکی از تب قیمتی در بازار خودرو کاسته شده است اما پرسش اساسی این است که آیا در ماه‌های آینده باز هم باید شاهد افزایش نرخ خودرو باشیم؟

برای پاسخ به این پرسش باید به دنبال اصلی‌ترین دلیل افزایش نرخ خودرو بود. کارشناسان اصلی‌ترین دلیل افزایش نرخ خودرو را کاهش عرضه خودرو اعلام کرده‌اند. آنها عنوان می‌کنند که عرضه جوابگوی تقاضا در بازار خودرو نیست و به همین دلیل قیمت‌ها در این بازار در حال رشد می‌باشند. پس برای پاسخ به اینکه آیا باز هم شاهد افزایش نرخ خودرو خواهیم بود یا نه؟ باید ببینیم شرایط عرضه در ماه‌های آینده چگونه خواهد بود.

نخستین موضوع تاثیرگذار بر عرضه به میزان تولید خودرو توسط خودروسازان داخلی باز می‌گردد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که علیرغم تمام تلاش هایی که دولت برای حمایت از صنعت خودروسازی داخلی داشته، خودروسازان در عرضه در حد نیاز بازار ناتوان بوده‌اند. این موضوع را می‌توان از بررسی آمارهای ارائه شده پیرامون تولید خودرو در فروردین ماه امسال از سوی انجمن خودروسازان پی برد. این آمارها نشان می‌دهند که میزان تولید انواع خودرو در فروردین ماه امسال ۴۲ هزار و ۶۲۳ دستگاه بوده است که این میزان تولید در مقایسه با فروردین ماه ۱۳۹۷ کاهشی ۴۷.۲ درصدی را تجربه نموده است. در برخی خودروها از جمله ون، مینی بوس و میدل باس و اتوبوس این کاهش تولید بیش از ۹۰ درصد بوده است.

دومین موضوع تاثیرگذار بر عرضه خودرو واردات خودرو است و از تیر ماه سال گذشته واردات خودرو ممنوع اعلام شده است. پس عرضه از سمت واردات خودرو نیز نمی‌تواند تحت تاثیر قرار گیرد.

همچنین آمارهای گمرک نشان می‌دهند که میزان واردات قطعات خودرو در فروردین ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است. براساس گزارش گمرک، در بخش صادرات و واردات خودرو، قطعات منفصله برای تولید خودروی سواری و همچنین قطعات یدکی به ترتیب شاهد افت ۵۸ و ۵۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده‌ایم. نکته حائز اهمیت در ارتباط با واردات خودرو، قطعات منفصله و قطعات یدکی، خروج این بخش از فهرست اقلام عمده وارداتی به کشور است. پیش از این همواره شاهد بودیم که خودرو و قطعات منفصله برای تولید خودروهای سواری با ساخت داخل کمتر از ۳۰ درصد در رتبه اول تا سوم فهرست کالاهای عمده وارداتی به کشور قرار داشته است اما در نخستین ماه امسال مشاهده می‌شود که این دست از کالاها جایی در میان لیست اقلام عمده وارداتی ندارند.

نتیجه آن که شواهد نشان می‌دهند احتمالا در ماه‌های آینده به دلیل کمبود عرضه خودرو در بازار با یک مازاد تقاضایی در بازار رو به رو باشیم که این موضوع خود می‌تواند عاملی برای افزایش نرخ خودرو باشد.

منبع: تابناک

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها