|
کدخبر: 86701

کم‌و‌کیف فروش تعهدی در بازار سرمایه

ساز و کار فروش تعهدی در بازار سرمایه از امروز روی هشت نماد با هدف افزایش نقدشوندگی آغاز به کار کرد.

گسترش نیوز: علی صحرایی - مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران - در آئین رونمایی از سازوکار فروش تعهدی عنوان کرد: در راستای سلسله ابزارهای نوین بازار سرمایه سازوکار فروش تعهدی راه‌اندازی شد. سال گذشته آتی سبد سهام با کارکرد شاخص و سال قبل از آن اختیار معاملات رونمایی شده بود. حال با این سازوکار جدید معاملاتی باید گفت جعبه ابزار کلاسیک بازار سرمایه تکمیل شد.

به گفته او، در اغلب بورس‌های دنیا فروش تعهدی تحت عنوان فروش استقراضی کارکرد دارد. در بورس شنزن ۸۰۰ نماد از ۲۰۰۰ نماد مورد معامله در این بورس تحت سازوکار فروش استقراضی هستند و در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۶ درصد از معاملات بورس شنزن از طریق سازوکار فروش استقراضی صورت گرفت.

صحرایی ادامه داد: در بورس ژاپن نیز در ژانویه ۲۰۲۰ حدود پنج درصد از معاملات از طریق این سازوکار رقم خورد. تاکنون در بازار سرمایه ایران از محل افزایش نرخ دارایی‌های مالی سرمایه‌گذاران منتفع می‌شدند و حال با سازوکار فروش تعهدی علاوه بر پوشش ریسک، امکان انتقاع و سودآوری از محل ریزش نرخ سهام و دارایی مالی موردنظر نیز که تحت این سازوکار است، وجود دارد.

راه‌اندازی فروش تعهدی با هدف افزایش نقدشوندگی

در ادامه این مراسم، حسن امیری - معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس - با اشاره به اینکه از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی ابزار فروش تعهدی، بهبود وضعیت نقدشوندگی سهام در بازار سرمایه کشور است، گفت: سازمان بورس همواره دو کارکرد مهم را در طراحی و راه‌اندازی ابزارها مد نظر قرار دارد؛ افزایش شفافیت و بهبود نقدشوندگی. در زمینه شفافیت طی دو سال گذشته با همکاری ناشران، اطلاع‌رسانی به‌موقع، بسیار بهتر شده است اما از آنجاکه شفافیت حد و مرز ندارد تلاش داریم، علاوه بر انتشار به موقع اطلاعات روی کیفیت گزارش‌دهی نیز کار کنیم و از برنامه‌های سال آینده سازمان بورس تمرکز روی این موضوع است.

وی افزود: در خصوص نقدشوندگی نیز با اصلاحاتی که طی سال‌های گذشته در دستورالعمل‌ها اتفاق افتاده است، روند بسته و بازگشایی نمادها بهبود یافته و شاهد توقف طولانی‌مدت نمادها نیستیم. با فروش تعهدی وضعیت مناسب‌تری در زمینه نقدشوندگی خواهیم داشت. درحال‌حاضر هدف از آغاز به کار این ابزار با هشت نماد این است که هم سرمایه‌گذاران با این روش آشنا شوند و هم اصلاحات لازم روی فروش تعهدی به مرور انجام شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها