|
کدخبر: 92707

چرا طلا در هفته گذشته گران شد؟

بازار‌های ارز و طلا در سومین هفته فرودین ۹۹ روند کاهش قیمت را تجربه کردند، اما بازار سرمایه همچنان با افزایش شاخص همراه است.

گسترش‌نیوز: هفته سوم فروردین در حالی سپری شد که در ابتدای هفته شاهد افزایش اندک در نرخ طلا و سکه بودیم، اما در روز‌های بعدی روند قیمت بازار ارز و طلا و سکه تغییر کرد و گزینه کاهش قیمت را برگزیدند، اما در بازار سرمایه شرایط متفاوت از بازار‌های دیگر بود به‌طوری شیوع ویروس کرونا همچنان بر بورس کم اثر بود و یکه تاز به رشد خود ادامه می‌دهد.

سکه در سومین هفته سال جدید ۸۰ هزار تومان ارزان شد

بازار سکه و طلا در سومین هفته فروردین ۹۹ با روند کاهش اندکی روبرو بود به طوری که در اولین روز هفته سکه با قیمت ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان شروع به معامله کرد، اما در روز یکشنبه سکه با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی مواجه شد که این روند افزایشی پایدار نبود و سکه بر مدار کاهش قیمت حرکت کرد به طوری که در آخرین روز کاری سکه بهار آزادی با کاهش ۸۰ هزار تومانی به مبلغ ۶ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان رسید.

آیا سکه ارزان می‌شود؟

نادر بذرافشان دبیرهیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهرات گفت: در ایام تعطیل سال نو که شاهد افزایش نرخ سکه بودیم دلیل آن را می‌توان در افزایش انس جهانی برشمرد البته قبل از سال نو انس جهانی حدود ۱۶۰ دلار کاهش داشت، اما اکنون هر انس حدود یک هزار و ۶۵۰ دلار است که پیش‌بینی می‌شود انس جهانی تا یک هزار و ۸۰۰ دلار پیش رود به همین دلیل بعد از شیوع ویروس کرونا در دنیا، افراد به سمت خرید طلا روی آوردند چراکه طلا بهترین و امن‌ترین سرمایه‌گذاری است.

او افزود: با توجه به اینکه تقاضا در بازار بیشتر به خرید طلا و ارز معطوف می‌شود در سال ۹۸ رکود شدیدی در صنف طلافروشان به وجود آمد و حدود ۲ ماه است که فروش طلا و سکه در این صنف به حداقل ممکن رسیده و به‌بیان‌دیگر فروشندگان طلا و جواهرات تعطیل هستند و بسیار متضرر شده‌اند.

دبیراتحادیه طلا و جواهرات بیان کرد: باتوجه به اینکه بازار طلا و سکه در تعطیلی به سر می‌برد از دولت، نمایندگان خانه ملت و اداره مالیات تقاضا داریم که این ایام را در نظر داشته باشند که در پی آن تسهیلات برای افراد متضرر این صنف در جهت جبران این رکود در نطر بگیرند و در مالیات نیز راهکار‌های کمک کننده‌ای ارائه دهند تا فشار به این قشر کم شود.

بذرافشان تصریح کرد: در ۲ ماه گذشته فروش مصنوعات طلا به صفر رسیده است و تقاضا در بازار کاهش‌یافته است. البته قبل از سال نو به دلیل افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش ریال در مقابل دلار، افراد جامعه به خرید طلا و سکه روی‌آورند و به میزان اندکی تقاضا افزایش یافت. اگر کنترل و نظارت بر نرخ ارز از طرف بانک مرکزی تشدید شود در بازار داخلی شاهد ثبات قیمت خواهیم بود.

دبیر اتحادیه طلا و جواهرات در پایان گفت: با افزایش نرخ ارز و افزایش انس جهانی پیش‌بینی می‌شود نرخ سکه و طلا در روز‌های آینده با شیب ملایمی افزایش یابد.

دلار ۳۰۰ تومان ارزان شد

سومین هفته فروردین با کاهش ۳۰۰ تومانی نرخ دلار همراه بود و یورو در طی هفته ۶۵۰ تومان ارزان شد به‌طوری‌که در اولین روز هفته دلار با نرخ ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان و یورو باقیمت ۱۷ هزار و ۶۵۰ تومان شروع به‌کار کرد، اما دلار و یورو به ترتیب در پایان هفته به ترتیب با مبلغ ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان و ۱۷ هزار تومان معامله شدند.

کاهش تقاضا ارز را ارزان کرد

حسن مرادی کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در این هفته روند کاهش قیمت را در پیش‌گرفته است و به نظر می‌رسد این روند ادامه‌دار باشد چراکه میزان تقاضا برای ارز به‌شدت کاهش‌یافته است و با شیوع کرونا سفر‌های خارج از کشور نیمه فعال هستند البته بیشتر دادوستد‌ها بر اساس ارز نیمایی انجام می‌شود که درنتیجه ارز محکوم‌به کاهش قیمت می‌شود.

او افزود: معتقدم روند کاهش قیمت ارز در بازار ادامه خواهد داشت و از حباب قیمتی ایجادشده در ۲ ماهه گذشته می‌کاهد.

این کارشناس اقتصادی بابیان اینکه ارز چگونه می‌تواند به تحقق شعار امسال (جهش تولید) کمک کند گفت: ارز نقش کلیدی در تولید کالا دارد به‌طوری که باید در این راستا تولیدات غیرنفتی را افزایش دهیم و با گسترش بخشی از تولیداتی که خارج از تحریم‌ها است دادوستد کنیم و معاملات پایاپای سودمند را رونق ببخشیم البته با این عملکرد توانایی تخصصی ارز را خواهیم داشت و از نوسانات نابجای نرخ ارز جلوگیری می‌شود.

مرادی تصریح کرد: امیدوارم دولت و بخش خصوصی سیاست‌هایی را در نظر بگیرند که به ازدیاد و جهش صادرات بینجامد که از این صادرات درآمده‌ای ارزی بیشتری داشته باشیم چراکه این امر سبب کاهش و پایداری نرخ ارز می‌شود.

او گفت: اگر شیوع کرونا در بلندمدت ادامه داشته باشد سبب رکود قیمت ارز خواهد شد، ولی امیدواریم که روند شیوع این بیماری در آینده نزدیک متوقف شود و به سمت اقتصاد بدون کرونا پیش برویم.

منبع: اقتصاد۲۴

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها