|
کدخبر: 129581

واکنش آموزش و پرورش به «چالش مومو»

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش «چالش مومو» را یکی از چالش‌های جزئی فضای مجازی دانست و از ایجاد اینترنت پاک برای دانش‌آموزان در آینده خبر داد.

علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در خصوص چالش مومو و سایر چالش‌هایی که در آموزش مجازی ممکن است دانش‌آموزان را تهدید کند، گفت: با توجه به اینکه دانش‌آموزان اکنون در فضای مجازی حضور دارند، ما باید بخشی از تمرکزمان را متوجه آسیب‌های فضای مجازی کنیم، در همین راستا نیز آموزش و پرورش برای پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی اقدامات خاص خود را دارد.

مومو یکی از چالش‌های جزئی فضای مجازی است

وی ادامه داد: چالش مومو یکی از موضوعات بسیار کوچک فضای مجازی است. فضاهای شبهه افکنی، مسائل اخلاقی، شایعه‌پراکنی، دروغ‌پردازی ورود دانش آموزان به فضاهای مختلف، اعتیاد دانش‌آموزان به اینترنت و.... همه اینها از جمله آسیب‌های فضای مجازی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: طبیعی است که باید نسبت به این مسئله واکنش نشان بدهیم، به نظر من مهم‌ترین اقدام عملیاتی آموزش و پرورش در راستای مبارزه با پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در فضای‌مجازی راه‌اندازی شبکه امن شاد است. باید فکر کنیم ‌که اگر شاد نبود، چه اتفاقی می‌افتاد و امروز آنها در چه فضایی سیر می‌کردند.

ابلاغ یک بسته سیاستی برای جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در خصوص ابلاغ یک بسته سیاستی جهت جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی گفت: طبیعتا اگر خواسته باشیم، مهم‌ترین اقدام آموزش و پرورش را در راستای پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی برشماریم، راه‌اندازی فضای امن، مطمئن و کاملا کنترل شده شاد است که دانش‌آموزان به راحتی می‌توانند در این فضا درس بخوانند، اما این کافی نیست، لذا ما در آموزش و پرورش و حوزه پرورشی یک بسته سیاستی را در این حوزه طراحی کرده‌ایم که در حال ابلاغ است.

کاظمی ادامه داد: در اپلیکیشن شاد و فضای مجازی بسته‌های متنوعی از فعالیت‌های جذاب مجازی در مقابل دانش آموزان قرار دادیم که طبیعتاً دانش‌آموزان با ورود به این فضاها می‌توانند در مسیرهای خوبی قرار بگیرند. وقتی دانش آموز صفحه شخصی خودش را در اپلیکیشن شاد باز می‌کند با صفحه پرورشی و فرهنگی و با یک مجموعه بسیار زیاد و جذاب از فعالیت‌های فرهنگی هنری مثل بازی‌های رایانه‌ای مواجه می‌شود.

ضرورت آگاهی‌سازی و ارتقا سواد رسانه‌ای دانش‌آموزان و والدین

وی با بیان اینکه مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی آگاه‌سازی دانش‌آموزان و ایجاد سواد رسانه‌ای است، گفت: در کنار همه اینها آن بسته سیاستی بسیار مهم است که نگاه راهبردی آموزش و پرورش را به حوزه آسیب‌های فضای مجازی نشان می‌دهد، لذا ما با یک برنامه‌‌ریزی دقیق به چند حوزه ورود پیدا کردیم و آنها را دنبال می‌کنیم. مهم‌ترین برنامه آگاه‌سازی و توانمندسازی دانش آموزان در حوزه فضای مجازی و سواد رسانه‌ای است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: کار به این صورت است که روشی را در پیش بگیریم تا دانش آموزان از آسیب‌های فضای مجازی اطلاعات داشته باشند و آگاهی لازم را کسب کنند و بدانند چگونه وارد این فضا شوند. نوع توانمندسازی دانش آموزان در حوزه سواد رسانه‌ای و فضای مجازی نخستین و مهم‌ترین اقدام است که ما آن را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و در بخش‌هایی هم در حال اجرا است.

 

منبع: راهبرد معاصر

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها