|
کدخبر: 157876

احتمال کاهش قیمت خودرو تا ۵۰ درصد

به تازگی به خاطر برخی رفتارهای اقتصادی و سیاسی در کشور، برخی از کارشناسان صنعت خودرو معتقد هستند که در سال آینده شاهد کاهش شدید قیمت خودرو خواهیم بود. این کارشناسان حتی محدوده کاهش قیمت خودرو را هم پیش بینی کرده اند.

خودرو احتمال کاهش قیمت خودرو تا ۵۰ درصد

تعیین تکلیف FATF به سال ۹۹ نرسید و در حالی‌که خیلی‌ها منتظر بودند امروز نتیجه اعلام شود، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد که بررسی FATF در مجمع به فروردین ۱۴۰۰ موکول شده است اما آیا تصویب احتمالی آن در سال آینده، قیمت خودرو را کاهشی می‌کند؟

گمانه‌ها درباره سرنوشت FATF به اوج خود رسیده است و در شرایطی که عده‌ای از چهره‌های سیاسی نزدیک به دولت از احتمال بالای تصویب آن می‌گویند، چهره‌های نزدیک به جریان اصولگرایی و نمایندگان مجلس تصویب دو لایحه CFT و پالرمو FATF را دور از ذهن دانسته‌اند.

با این وجود اخبار FATF بسیاری از خریداران بازار خودرو را برای خرید پیش از سال نو مردد کرده است. احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان درباره تاثیر تصویب FATF بر بازار خودرو به تجارت‌نیوز می‌گوید: زمانی که ۹۸ درصد کشورهای جهان اصول اولیه تجارت با دنیا را پذیرفته‌اند، نپیوستن به FATF مصداق بارز خود تحریمی است و برای تجارت با دنیا هیچ راهی نداریم جز اینکه FATF را بپذیریم.

او ادامه می‌دهد: نپیوستن به FATF موجب شده است که نقل و انتقال پول برای خودروسازان بسیار دشوار شود و همین مساله تامین برخی قطعات از جمله قطعات الکترونیک را به تاخیر بیندازد و تولید را کاهشی کند. در نتیجه کاهش تولید موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت خودرو شده است.

نعمت‌بخش تاکید دارد که چنانچه FATF تصویب شده و خودروسازان خارجی برای همکاری وارد ایران شوند، قیمت خودرو در بازار آزاد تقریبا به اندازه نرخ‌ کارخانه می‌شود و زمینه برای تک نرخی شدن خودرو فراهم می‌شود.

احتمال کاهش شدید قیمت خودرو تا ۵۰ درصد

فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو هم در این‌باره به تجارت‌نیوز توضیح می‌دهد: پذیرفتن اصول اولیه تجارت با جهان، یعنی FATF و بازگشت به برجام پیش شرط لازم هستند اما کافی نیستند.

او ادامه می‌دهد: در صورتی که FATF تصویب شود و هم زمان با آن بازگشت به برجام اتفاق بیفتد، بازار خودرو سقوط آزاد را تجربه می‌کند اما ریزش قیمت دوامی نخواهد داشت و دوباره نرخ‌ها به حالت سابق برمی‌گردند زیرا سقوط قیمت به صورت هیجانی و بر اثر کاهش انتظارات تورمی رخ می‌دهد اما افزایش تولید خودرو و کاهش نرخ تورم به سرعت تجربه نمی‌شود و در نهایت بازار با ثبات نسبی قیمت مواجه می‌شود.

این کارشناس درباره پیش‌بینی‌اش از میزان ریزش قیمت در بازار خودرو هم می‌گوید: در بازار خودروهای خارجی ریزش قیمت شدید است و به ۴۰ تا ۵۰ درصد می‌رسد اما چنانچه FATF تصویب شود، در بازار خودروهای داخلی با کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت مواجه می‌شود.

زاوه علت این موضوع را متناسب نبودن قیمت خودروهای خارجی با بهای فعلی دلار می‌داند و می‌گوید که ممنوعیت واردات، قیمت خودروهای خارجی را بر مبنای دلار ۵۰ هزار تومانی تغییر داده است اما بهای خودروهای داخلی با نرخ فعلی دلار در بازار آزاد متناسب است.

منبع: تجارت نیوز
  • ناشناس ارسالی در

    وعده ندهید به کاهش زودتر عمل کنید به این اوضاع گرونی ..

  • ایرانی ارسالی در

    اگر امتحان نکردی تستی بزن هر چه خلاف بزرگتر و پنهانتر شیرین تر و کششدار تر .

  • سلام ارسالی در

    100 در 100 هم که کاهش قیمت پیدا کنه باز هم قیمت اصلی ش نیست

  • ناشناس ارسالی در

    اینقدرمایحتاج زندگی قیمت بالادارندچه کسی پول خودرورادارد

    • ناشناس ارسالی در

      سددللبیف

  • مصطفی ارسالی در

    آقای نعمت زاده...!!!
    نقل و انتقال پول چه ربطی به FATF داره...!!!؟؟؟؟
    تحریم های بانکی آمریکا باعث توقف عملیات بانکی شده است...!!!
    مگر صحبت های آقای سیف و ظریف را یادتان رفته که به علت بدعهدی آمریکا و اروپا ما یک دلار هم نمی توانستیم حتی بعد از توافق برجام جابجا کن یم...

    خدایا مارا از دست لیب رال های غربگرای بی سواد نجات بده...!!!!

  • امیر ارسالی در

    با این حقوقا با این مخارج سنگین زندگی بنظرتون مردم توان خرید خودرو دارند

  • ودد ارسالی در

    کسی به فکررشد اقتصاد آینده کشور نیست بیشترمسئولین دنبال درآمد بیشتر برای خود و عوامل خود هستند کشور دهه های آتی به فلاکت بیشتر از امروز دچار خواهد شد .. متاسفانه....

  • ناشناس ارسالی در

    مصرف کننده قدرت خرید نداره و فقط دلالان و ا ختلاسگران هستند که مدام خودرو می خرن د و احتکار می کنند که گرانتر بفروشند و ا ین نشان از حمایت مسوولین قوا از مفسد و د لال هست که 80 درصد مردم ایران را به نابو دی کشانده است و 20 درصد که یا پول بادآور ده دارند و یا از مقامات هستند به بهانه ه ای مختلف از جمله جنگ،دوران سازندگی ،تحری م و...خون مردم را می مکنند.امیدوارم مسوو لین قبل از اینکه خیلی دیر شود به خودشان بیایند و مثل مسوولین باید کشورها برای مر دم و کشور فکر کنند به جای منفعت های شخصی و خانوادگی....

ارسال نظر