|
کدخبر: 5931

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در گفتگو با پایگاه گسترش مطرح کرد (۲)

رشد ۹۶ درصدی صدورضمانت نامه در دو ماهه اول سال

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک عملکرد این صندوق در دو ماهه نخست سال جاری را تشریح کرد و گفت: هدف‌گذاری صندوق برای سال ۹۶ رسیدن به رشد ۱۰۰ درصدی است. مبلغ ضمانت نامه‌های صادره و تمدید شده دو ماهه اول سال گذشته ۱۷۷ میلیارد ریال بوده که برای دو ماهه اول سال جاری به ۳۴۷ میلیارد ریال رسیده که این مبلغ رشد ۹۶ درصدی را نشان می دهد.

محمد حسین مقیسه، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در گفت‌وگو با پایگاه خبری گسترش در پاسخ به این پرسش که چه مزیتی از سوی صندوق برای واحد‌های صادرات محور در نظر گرفته شده است، گفت: یکی از شاخص‌های اعتبارسنجی صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک که در کمیته و هیات مدیره به آن توجه ویژه‌ای می‌شود، موضوع صادرات بنگاه‌های صنعتی است. زیرا برای واحدهایی که مزیت صادراتی داشته باشند می‌توان مبلغ تسهیلات بیشتری در نظر گرفت و این واحدها به وثیقه کمتری نیاز دارند.

وی افزود: از آنجایی که، واحد‌های صنعتی صادرات محور هستند سطحی از بقای مدیریتی و فضای کسب و کار داخلی را تجربه کرده‌اند از این رو، می‌توان شاخص‌های اعتبار سنجی مناسب تری را برای آنها تعریف کرد و خدمات بیشتری را برای آنها در نظر گرفت. مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک گفت: بانک ملت آخرین بانکی بوده که با صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک تفاهمنامه منعقد کرده است و اکنون این بانک مشتری‌های بسیاری را به صندوق معرفی می‌کند، امید می‌رود تبعات مثبت این اقدام در سال ۹۶ بیشتر نمایان شود. علاوه بر این، بسیاری از بانک‌ها که با عنوان بانک همکار با این صندوق همکاری می‌کردند از خدمات صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک استفاده نمی‌کردند اما اکنون ظرفیت‌های جدیدی به وجود آمده تا این نوع بانک‌ها نیز از سرویس‌های صندوق استفاده کنند.

افزایش تسهیلات مقیسه، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای افزایش وثیقه‌ها از ۷۰ درصد به بالا مد نظر قرار داده اید، گفت: بله این پیشنهاد از سوی محمد رضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن وتجارت در حال پیگیری است،یکی از برنامه های صندوق افزایش سقف تسهیلات تا یک و نیم میلیارد برای واحدهای صنعتی است تا با دریافت این تسهیلات بتوانند ضمانت نامه های لازم را اخذ کنند. مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در تشریح اینکه بانک‌ها مبلغ وثیقه را تا سقف ۱۲۰ درصد برای واحد‌های صنعتی در نظر می‌گیرند، گفت:این اقدام بانک‌ها به دلیل وصول مطالبات احتمالی آتی است که ممکن است طولانی شود و این امکان را به بانک می‌دهد تا در فرآیند وصول مطالبات خود اگر مشتری در زمان سررسید به تعهداتش عمل نکرد و این فرآیند وارد مرحله وصول شد، بتواند از ۲۰درصد مازاد استفاده ببرد. این در حالی است که ضمانت نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک بین ۳۰ تا ۶۰ روز وصول می‌شود و ۱۰۰ درصد سود را تحت پوشش قرار می‌دهد.

مقیسه، در پاسخ به این پرسش که میزان جبران خسارت ها در بازپرداخت تسهیلات چه میزان بوده است، اظهار کرد: از آنجا که درصد بیشتری از ضمانت‌های صادرشده از سوی صندوق برای طرح‌های ایجادی بوده است، ازاین‌رو دوره بازپرداخت تسهیلات گاهی به ۳ یا۴ سال و شاید بیشتر از این نیز برسد که این امر باعث می‌شود تا زمان سررسید، یک فاصله زمانی زیادی ایجاد شود.

صدور مجوز برای ورود به بازار سهام مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در پاسخ به این پرسش که منابع تامین خسارت‌های صندوق از چه طریقی تامین می‌شود، گفت: براساس قوانین و اساسنامه به این صندوق علاوه بر صدور ضمانت نامه اجازه فعالیت‌های اقتصادی نیز داده شده است بنابراین درآمد هایی از کسب و کار‌های صندوق حاصل می‌شود که با استفاده از این درآمدها می‌توان خسارت‌های صندوق را جبران کرد. علاوه بر این، کارمزدهایی نیز از متقاضیان دریافت می‌شود که مبلغ آن کمتر از مبلغی است که از سوی بانک‌ها دریافت می‌شود. مقیسه، در پاسخ به این پرسش که صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در چه حوزه هایی سرمایه‌گذاری می‌کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه بازار بورس در سنوات گذشته با فراز و نشیب هایی روبه‌رو بوده است از این رو، درحال‌حاضر بیشتر تمرکز صندوق بر روی سرمایه‌گذاری در بانک‌ها است تا از محل سودی که از بانک‌ها دریافت می‌شود، برای کسب درآمد استفاده شود. براساس آیین نامه، اجازه ورود به بازار سهام به این صندوق داده شده است. ورود به بازار سهام دو مزیت را برای صندوق در بر دارد نخست آنکه فعالیت‌های صندوق گسترش می‌یابد و دیگری اینکه گسترش فعالیت‌های صندوق به رونق فضای کسب و کار صنایع کمک خواهد کرد. وی افزود: در این راستا، تفاهمنامه سه جانبه‌ای بین بورس کالا، سازمان صنایع کوچک و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک منعقد شده است تا واحد‌های صنعتی کوچکی که براساس قوانین و مقررات امکان ورود به بازار بورس را ندارند با پشتوانه تضمین صندوق بتوانند مواد اولیه خود را از این طریق تامین کنند و از طریق بورس امکان فروش کالا را به‌دست آورند.

تنوع سبد ضمانت نامه ها مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک اظهار کرد: واحدهای صنعتی با توجه به مشکلاتی که دارند، توان اخذ ضمانت نامه‌های پیمانکاری، حسن انجام کار، شرکت در مناقصه و مزایده را ندارند بنابراین علاوه بر ضمانت نامه‌های اعتباری که برای تامین مالی این واحد‌ها صندوق اخذ می‌کنند سایر ضمانت نامه‌ها از جمله ضمانت‌های پیمانکاری، پیش پرداخت، حسن انجام کار و... نیز برای این واحد‌های صنعتی مد نظر قرار گرفته است. همچنین به تازگی نیز ضمانت نامه اعتبار خرید کالا نیز برای این واحد‌ها در نظر گرفته شده است. مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، با بیان اینکه هدف از اخذ ضمانت نامه برای واحدهای صنعتی تامین وثیقه برای این واحد‌ها است، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات واحد‌های صنعتی تامین وثیقه است، چرا که با دارا بودن وثیقه واحدهای صنعتی می‌توانند از بانک تسهیلات دریافت کنند. وی افزود: مشکلی که در طرح رونق تولید وجود داشت این بود که باید با بانک‌ها به گونه‌ای رفتار می‌شد تا ترغیب به استفاده از خدمات صندوق‌ از جمله صدور ضمانت نامه شوند که این موضوع خیلی مورد توجه بانک‌ها نبود. از این رو، از سوی ستاد اقتصاد مقاومتی و بانک مرکزی به تمامی بانک‌ها برای همکاری بانک‌ها با صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، بخشنامه‌ای ابلاغ شد. درحال‌حاضر، با تمامی بانک‌ها به جز بانک صادرات تفاهمنامه عملیاتی منعقد کرده‌ایم. این در حالی است که تا پایان سال ۹۴، تعداد محدودی از بانک‌ها از جمله بانک صنعت و معدن، بانک سینا و صندوق کارآفرینی امید با صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک همکاری داشتند.

ارسال نظر

 
در حال بارگزاری ...