قوانین تازه ایران برای استخراج ارز دیجیتال
آییننامه استخراج رمزداراییها در پاییز ۱۴۰۱ منتشر شد.
محمد مخبر معاون اول رییس جمهور، در روز ۲۲ آبان آییننامه استخراج رمزارزها را برای اجرا به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد و بنا بر آن هرگونه فعالیت استخراج در ایران تنها با اخذ مجوز از وزارت صمت ممکن خواهد بود. با این مصوبه هیات وزیران در عمل فرآیند صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری مزارع استخراج رمزارز از سر گرفته شد.
به گزارش میهن بلاکچین، در شهریور امسال سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد هیات دولت قانون استخراج رمزارزها را به تصویب رسانده است و با این مصوبه فرآیند صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری مزارع استخراج رمزارز از سر گرفته شده است.
صدور مجوز استخراج رمزارز با تصویب دولت از سر گرفته شد
پس از گذشت حدود ۲ ماه از این مصوبه معاون اول رییس جمهور در روز ۲۲ آبان آن را برای اجرا به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد. این آیین نامه که از ۱۳ ماده و تعدادی تبصره تشکیل شده است؛ مسئولیت ارائه مجوز استخراج رمزارزها را به عهده وزارت صمت میداند و روشهای مجاز تامین انرژی مورد نیاز برای ماینینگ را معرفی میکند. در ادامه برخی از بندهای این آییننامه را مرور میکنیم.
ماده ۱ این آییننامه به بیان تعاریفی مانند فناوری دفتر کل توزیع شده و رمزدارایی پرداخته است.
در ماده ۲ آمده است؛ وزارت صمت مسئولیت ارائه مجوز استخراج رمزداراییها از طریق رویه قانونی تجاری و گمرکی را بر عهده دارد. ضمنا با واردکنندگان متخلف برخورد قانونی صورت میگیرد.
در تبصره ۴ این ماده گفته شده است صدور هرگونه مجوز استخراج رمزدارایی توسط وزارت صمت یا سازمانهای مناطق آزاد تجاری (صنعتی و ویژه اقتصادی) برای متقاضیان برق پس از هماهنگی با وزارت نیرو و برای متقاضیانی که برای استخراج نیازمند تامین گاز و یا سوخت فسیلی میباشند، پس از هماهنگی با وزارت نفت است.
بر اساس ماده ۳ وزارت صمت مکلف است با همکاری وزارتخانههای نیرو و نفت دستورالعمل مربوط به راهاندازی مراکز استخراج بزرگ مقیاس را ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه، تدوین و ابلاغ کند.
ماده ۵ آییننامه استخراج رمزدارایی استفاده از انشعاب برق یا گاز که برای مصارف دیگر برقرار شده، جهت استخراج رمزدارایی را ممنوع اعلام میکند. در صورت تخلف مطابق با قوانین مربوط به متخلف برخورد میشود.
بر اساس ماده ۷ مراکز استخراج رمزدارایی مجاز هستند برق مورد نیاز خود را با یک و یا ترکیبی از شیوههای زیر تامین کنند:
۱- احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و یا خرید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر جدیدالاحداث که از زمان ابلاغ این آییننامه، به بهرهبرداری برسند.
۲- سرمایهگذاری در طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی و یا استفاده از گواهی صرفهجویی انرژی تخصیص یافته در چارچوب دستورالعمل بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست که توسط وزارت نیرو به تصویب میرسد.
۳- سرمایهگذاری در احداث و بهره برداری از نیروگاه حرارتی تولید برق با تامین سوخت از محل گاز همراه (فلر).
۴- خرید برق از شبکه سراسری با دریافت انشعاب برق به جز در زمان محدودیت شبکه برق. همچنین هزینه سوخت به ازای هر کیلو وات ساعت برق مصرفی و شرایط برخورداری مراکز استخراج از تخفیف در هزینه در آییننامه آورده شده است.
۵- احداث نیروگاه حرارتی خارج از شبکه سراسری. تعرفه سوخت در این روش در آییننامه ذکر شده است.
همچنین بانک مرکزی موظف است با همکاری وزارت صمت حداکثر ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه، زیرساختهای عرضه رمزدارایی توسط مراکز استخراج و دستورالعمل شرایط تعهد ارزی و دریافت و بهرهمندی از تعرفههای حمایتی را تدوین و ابلاغ کند.
ماده ۸- وزارتخانههای نیرو و نفت موظف هستند زمانهای محدودیت شبکه برق و گاز را برای استخراجکنندگان در هر سال تعیین و ابلاغ کنند و در صورت عدم رعایت محدودیتهای شبکه، برق و گاز این واحدها را قطع نمایند.
ماده ۱۱- مراکز استخراج رمزدارایی در صورتی که محصول خود را صادر و ارز حاصل از آن را براساس ضوابط بانک مرکزی به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند، مشمول مزایای مقرر در قوانین و مقررات مالیاتی خواهند شد.
ماده ۱۲- دستورالعمل شرایط معاملات، انتقال سود سهم شراکت، عایدات سرمایهای و همچنین برگشت اصل سرمایه خارجی توسط سرمایهگذاران خارجی در طرح استخراج رمزارز توسط بانک مرکزی و با همکاری وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و صمت ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه تدوین و ابلاغ میشود.
برای مطالعه کامل این آییننامه بر روی لینک زیر کلیک کنید.
آیین نامه استخراج رمزدارایی
مسئولیت صدور مجوز استخراج رمزدارایی در ایران بر عهده کدام نهاد است؟
هرگونه فعالیت مربوط به استخراج رمزدارابی اعم از واردات، تولید، فروش و تعمیرات تجهیزات صرفا با دریافت مجوز از وزارت صمت و از طریق رویه قانونی تجاری و گمرکی مجاز است.
مراکز استخراج رمزدارایی از چه طریقی مجاز هستند برق مورد نیاز خود را تامین نمایند؟
۱- احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و یا خرید برق از نیروگاههای تجدید پذیر جدیدالاحداث ۲- سرمایهگذاری در طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی و یا استفاده از گواهی صرفهجویی انرژی تخصیص یافته ۳- سرمایهگذاری در احداث و بهرهبرداری از نیروگاه حرارتی تولید برق با تامین سوخت از محل گاز همراه (فلر) ۴- خرید برق از شبکه سراسری ۵- احداث نیروگاه حرارتی خارج از شبکه سراسری
ارسال نظر