|
کدخبر: 29314

رنج صنعت گیاهان دارویی در مازندران فقدان سرمایه گذاری است

گیاهان دارویی امروزه با پیشرفت های صنعت داروسازی ، ظرفیت های فراوان اقتصادی داشته و پرداختن به آن گامی در جهت خودکفایی در عرصه دارو است اما استان مازندران به رغم برخورداری فراوان از این ظرفیت به دلیل فقدان سرمایه گذاری کلان در این بخش رنج می برد.

به گزارش پایگاه خبری گسترش به نقل از ایرنا، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: اصلی ترین دغدغه در بحث گیاهان دارویی، سرمایه گذاری در ورود به کشت گیاهان و صنایع تبدیلی است که همیشه پای لرزان این صنعت سبز است.

عزیزالله شهیدی فر با اشاره به اینکه هم اکنون 10 واحد تبدیلی و گلاب گیری گیاهان دارویی در استان فعالیت می کنند، افزود: بیشتر این واحد ها سنتی هستند که نه تنها منجر به هدر رفت محصول می شوند ، بلکه پاسخ گوی حجم زیاد فرآوری هم نیستند.

وی کمبود منابع مالی و سرمایه گذار در کشت گیاهان دارویی را اصلی ترین عامل در کاهش آمار تولید فراورده ها دانست و گفت: گسترش واحدهای تولید گیاهان دارویی نیاز به سرمایه گذاری دارد .

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران همچنین فقدان شناخت جامعه از گیاهان دارویی و خواص آن و ناشناخته بودن ارز آوری اقتصادی در سرمایه گذاری در این بخش را از مهم ترین عوامل کمبود سرمایه گذاری دانست در این موضوع فقدان ارتباط شرکت های تولیدی با تولید کننده هم از دیگر دلایل جای خالی سرمایه گذاری در کشت گیاهان دارویی در کشور و به تبع آن مازندران است .

شهیدی فر تشکیل اداره کل گیاهان دارویی در وزارت جهاد کشاورزی در یک سال گذشته را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: کشت گیاهان دارویی از این پس دارای متولی خواهد بود و اعتبارات آن مستقیم و برنامه ریزی شده انجام می شود .

وی از تشکیل کمیته های گیاهان دارویی در تمامی شهرستان های استان خبر داد و گفت: هم اکنون تمامی شهرستان های مازندران در حال کار مطالعاتی و ارائه طرح و مشاوره به سرمایه گذاران و بخش خصوصی برای کشت گیاهان دارویی متناسب با همان منطقه هستند. از ابتدای سال زراعی گیاهان دارویی که از اسفند ماه آغاز می شود یک هزار و 800 هکتار از اراضی کشاورزی استان به صورت اقتصادی زیر کشت گیاهان دارویی می رود که نسبت به گذشته رشد چهار برابری خواهد داشت.

وی افزود: در این طرح 300 هکتار گل محمدی ، 140 هکتار نعنا فافلی ، 200 هکتار آویشن ، 600 هکتار بابونه و 500 هکتار سایر گیاهان دارویی که بخش عمده آن گل گاوزبان می باشد، زیرکشت می رود. بخشی از اعتبار لازم برای این طرح از طریق استانداری تامین خواهد شد که مبلغ آن 5 میلیارد ریال است و باقی هم توسط کشاورز تامین خواهد شد .

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی تسهیلات دولتی را در حوزه گیاهان دارویی علاجی موقتی دانست و گفت : دراین زمینه سرمایه گذاران باید حضور جدی داشته باشند تا بتوان این صنعت سبز را زنده داشت ،توسعه و گسترش داد. هم اکنون طرحی در دست است که بر اساس آن به مدت پنج سال 500 هکتار از اراضی شهرستان ساری و میاندرود و 500 هکتار از زمین های شهرستان نوشهر زیر کشت گیاهان دارویی خواهد رفت که از نوروز سال پیش رو آغاز می شود در عید نوروز سال پیش رو 120 هکتار از این طرح در ساری و میاندرود زیر کشت گیاهان دارویی خواهد رفت.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها