|
کدخبر: 31339

سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی فولاد مبارکه برای احداث سد تونل سوم

رییس مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: تفاهمی بین مجموعه مسئولان استان، استانداری با شرکت فولاد مبارکه اصفهان انجام شد، که طی این تفاهم مقرر شد شرکت فولاد مبارکه اصفهان در ایجاد سد تونل سوم ۵۰۰ میلیاردتومان سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش پایگاه خبری گسترش از اصفهان، حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی با بیان اینکه با وضعیت آبی کنونی آب در زاینده رود جاری نمی‌شود، اظهارکرد: در صورتی که طرح‌های آب‌رسانی همچون تونل سوم و سد سوم به نتیجه برسد ممکن است بتوان این مشکل را رفع کرد، بهمین دلیل تفاهمی بین مجموعه مسئولان استان، استانداری و کسانی که پیگیر این موضوع بودند با شرکت فولاد مبارکه اصفهان انجام شد، قرار بر آن شده که شرکت فولاد مبارکه اصفهان در ایجاد سد تونل سوم ۵۰۰ میلیاردتومان سرمایه‌گذاری کند که این می‌تواند موجب جاری شدن آب در زاینده رود شود.

وی افزود: با اجرای سد تونل سوم حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره می‌شود و شاید بتواند بخش مهمی از مشکلات زاینده‌رود را تأمین کند.

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، درباره تصمیمات اخذ شده پیرامون موضوع آب در جلسه نمایندگان استان اصفهان با رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو اظهار داشت: در این جلسه مباحث تقریباً زیادی مطرح شد اما آنچه که مجمع نمایندگان برای بیان در این جلسه به جمع بندی رسیدند مصوبه ۹ ماده‌ای شورای عالی آب بود.

وی با بیان اینکه این مصوبات اجرا نشده و یا به طور کامل اجرا نشده است، گفت: این مصوبات ۹ بند داشته که یکی از ماده‌ها این بوده که نباید در زاینده‌رود بارگذاری جدیدی انجام شود که متأسفانه این جریان عملی نشده و اکنون ۴۲ طرح جدید در دست اقدام است.

رییس مجمع نمایندگان استان اصفهان تصریح کرد: منظور از بارگذاری، آبی است که در پشت سد و در تونل اول، دوم و سوم قرار دارد و سرشاخه هستند که آب مورد نیاز را تأمین می‌کنند، در گذشته این آب برای فعالیت‌های مختلفی همچون آشامیدن، صنعت و... مورد استفاده قرار می‌گرفته است که قرار بر آن شد که از این آب دیگر بارگذاری جدید انجام نشود.

وی اظهارکرد: متأسفانه چند پروژه‌ای که نمایندگان از آنها بازدید داشتند در دست اقدام هستند قصد بر آن است که به آن آب تخصیص داده شود که این جریان، مواد ۹ گانه شورای عالی آب را زیر پا گذاشته است، در این زمینه خواستار پاسخگویی وزیر شدیم تا از این جریان جلوگیری شود.

موسوی لارگانی با بیان اینکه برای طرح‌هایی که مجوز قانونی برای برداشت آب دارند قرار است کنتورهای هوشمند طراحی شود، خاطرنشان کرد: برداشت‌های غیر مجازی انجام شده که آمار دقیقی در دست نداریم ولی در اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری ۴۲ پروژه خواستار برداشت از آب هستند.

وی گفت: یکی دیگر از بحث‌های مطرح شده در جلسه نمایندگان استان با وزیر نیرو، انتقال آب از بهشت آباد به فلات مرکزی بود که کاری بزرگ و تخصصی است، ۱۵ سال بر روی آن کار شده و تقریباً به سرانجام نرسیده است.

نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آورده تونل اول و رودخانه طبیعی متعلق به کشاورزان بوده است که اکنون حق‌آبه آنها را دولت بدون اجازه کشاورزان فروخته است، آورده دولت در مجموع ۳۸۰ میلیون متر مکعب بوده اما آورده‌ای که تونل اول و رودخانه طبیعی داشته نزدیک به یک میلیارد متر مکعب آب بوده، بنابراین حق کشاورزان بدون اجازه آنها فروخته شده است.

وی با بیان اینکه کشاورزان خسارتشان را از دولت مطالبه کرده‌اند، گفت: درخواست کشاورزان این است که حداقل خسارتشان از فروش حق‌آبه‌شان از سوی دولت پرداخت شود.

موسوی لارگانی افزود: همچنین استاندار اصفهان توضیحاتی را پیرامون اقدامات انجام شده گفتند و راهکارهایشان را توضیح دادند، وزیر نیرو نیز توضیحاتی را درباره پروژه‌های در دست اقدام ارائه کردند و قرار بر آن شد که همانطور که کشاورز را اکنون آب نمی‌دهند از دیگران هم به همین اندازه سهم آب کاهش یابد، بدین صورت که اینگونه نباشد تنها کشاورزان تحت فشار قرار گیرند و دیگران راحت باشند.

نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نکته دیگری که قابل ذکر است و جزء مصوبات هم بوده این است که مقرر شد از الان تا پایان سال آبی، با صرفه جویی‌ها و مدیریت‌هایی که می‌شود ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد ذخیره شود که در پاییز به کشاورزان آب داده شود.

وی درباره تصمیم در نظر گرفته شده برای ۴۲ طرحی که برداشت از آب برایشان صادر شده است، گفت: آن طرح‌هایی که زیر ۵۰ درصد پیشرفت کرده باید تعطیل شوند و آنهایی هم که مجوز دارند باید برایشان کنتور هوشمند قرار بگیرد که به اندازه مجوزشان استفاده کنند.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها