|
کدخبر: 31125

ساماندهی موسسات غیرمجاز به کجا رسید

نشست خبری معاون نظارتی بانک مرکزی برای تشریح آخرین وضعیت ساماندهی موسسات غیرمجاز آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری گسترش به نقل از مهر، نشست خبری فرشاد حیدری، گفت: داستان موسسات غیرمجاز اعتباری که در قالب صندوق‌های تعاونی و اعتباری از قبل انقلاب شروع شده است و منشا آثار خیری در فعالیت بودند و بعد از انقلاب موضوع ربوی بودن شبکه بلنکی منتفی شد و اقدامات خیرخواهانه در ایجاد صندوق‌های قرض الحسنه شکل گرفت.

وی افزود: در دهه ۸۰ اما برخی از صندوق‌ها ورشکسته شدند و به سپرده‌گذاران ضرر زده و نظام بانکی را تحت الشعاع قرار دادند. این در حالی است که با تاسیس وزارت تعاون، این وزارتخانه اقدام به صدور مجوز تعاونی اعتباری کرد که قرار بر این بود که فقط اقدامات داخلی انجام دهند و در یک جا مستقر باشند اما تعدادی از آنها از حارحوب خارج شدند و بدون اجازه از مرجع صدور مجوز، زمینه ساز مشکلاتی در عرصه پولی و بانکی شدند.

وی تصریح کرد: با مشکلاتی که این صندوق‌ها ایجاد کردند، بانک مرکزی برای ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی وارد عمل شد و برای اجرا ابلاغ شده است ضمن اینکه آیین نامه نیز در سال ٨٦ ابلاغ شد و از آنجا به بهد ساماندهی صندوق ها، صرافی‌ها و لیزینگ‌ها در دستور کار قرار گرفت و اکنون فعالیت صرافی‌های غیرمجاز شناسایی شدند و امروز از درخواست تا صدور مجوز زمان محدود نیاز است و اشخاص فعالیت می‌کنند.

به گفته معاون بانک مرکزی ، شرکت‌های لیزینگ‌ها هم ساماندهی شده‌اند و اکنون صندوق‌های قرض الحسنه ریر نظر سازمان اقتصاد اسلامی مسغول به کار بوده و ساماندهی شده‌اند ولی در حوزه ساماندهی تعاونی‌های اعتبار نیز مهلت یکساله داده شده که اکنون ٢٥٠ تعاونی اعتبار از بانک مرکزی مجوز گرفته امد و در قالب تعاونی کارگری و کارمندی به فعالیت می‌پردازند اما برای تعاونی‌های صنفی هموز دستورالعمل صادر نشده و در صورت تصویب در شورای پول و اعتبار راه برای راه‌اندازی این تعاونی‌های صنفی نیز باز خواعد شد.

وی افزود: ساماندهی یا انحلال یا صدور مجوز، سه راهکار ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز بوده است و سال ٩٦، سال پایان فعالیت اعتباری موسسات غیرمجاز خواهد بود و اکنون هیچ موسسه اعتباری غیرمجازی وجود ندارد.

بنا بر این گزارش، پیش از این مقامات بانک مرکزی اعلام‌ کرده‌اند پایان امسال، اتمام برنامه ساماندهی موسسات غیرمجاز خواهد بود و در نتیجه اقدامات این بانک با همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط «هیچ موسسه غیرمجاز فعالی» در کشور وجود ندارد. در امسال نیز بانک مرکزی با توجه به تصمیمات کمیته منتخب سران سه قوه با ۹۸درصد سپرده‌گذاران تعاونی‌های اعتبار منحله تصفیه حساب کرده است. در این مسیر، رویکرد اصلی این بانک مرکزی در فرآیند ساماندهی موسسات محافظت و مواظبت از منافع سپرده‌گذاران خُرد این موسسات در عین پرهیز از استفاده از رویکردهای غیراصولی استوار است.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها